top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: FatKat


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!


In Antwerpen, niet ver van de Groenplaats staat een rood huisje dat ook wel FatKat wordt genoemd en gevuld is met de ene helft vinyl en de andere helft Cd’s. FatKat werd opgericht in 1998 door Staf, die nu nog steeds de winkel met een passie uitbaat en één van de langst overlevende onafhankelijke platenzaken in Antwerpen is. Zelfs tijdens de start van de corona crisis kon Staf zijn Antwerpse klanten niet op hun muzikale honger laten zitten en bracht de bestellingen rond met de fiets.


Je kan hier Rock’n’roll, sixties, psychedelica, punk, hardcore, metal, gothic, electro, independent pop en rock, reggae, soul en funk terug vinden. Op de website kan je kijken welke muziek ze binnen hebben, hebben ze niet wat je zoekt? Dan kan je altijd een mailtje sturen om jouw keuze te bestellen.FatKat is niet alleen een plaats waar nieuwe albums een thuis vinden, dus kijk zeker ook eens tussen de de tweehands waar je misschien wel eens een pareltje op de kop kan tikken. Deze winkel is de ideale stop voor de muziekfanaat en ook voor de ontdekker die iets nieuw, iets oud en iets anders wil of gewoon een album koopt omdat de cover er cool uit ziet.


FatKat is open van maandag tot zaterdag en ook op de koopzondagen.
Praktische info

  • locatie: Vleminckstraat 15a, 2000 Antwerpen

  • website
Comments


bottom of page