top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Elektrocution


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Kirby Michel met Gravity van Saturnalia Temple (doom metal), zijn AOTY

Onze reeks reports sluit af met de eerste rs die ik in Brussel binnenstapte. Even schrikken want meteen de kleinste winkel waar ik tijdens mijn omzwervingen kwam. Vier grote stappen en je bent erdoor, maar wat een interessante shop zeg! Van onder tot boven netjes volgestapeld met vinyl en cd's, zowel nieuw als tweedehands. De passie voor muziek van eigenaar Kirby Michel spat er zo vanaf. Electro/Goth knalt door de speakers. Ook de man achter de counter is een perfecte match.



Kirby Michel zelf speelt in verschillende bands zoals Mental Disturbance, Deviate, Length Of Time, Arkangel, Wolvennest en La Muerte. Toen ik er die bewuste zaterdag binnen stapte, zat hij trouwens met Wolvennest in Tilburg (TivoliVredenburg, Walk The Metal Line reeks). Op jonge leeftijd begon hij met een fanzine (Noise Metal) en sinds 2003 bundelt hij al deze ervaringen in zijn shop. Niet onlogisch dus dat heavy rock en metal sterk vertegenwoordigd zijn, maar verder zieen hoor je ook de liefde voor wave, gothic, neofolk and industrial music

Doel van Kirby was van alles een harmonieus geheel te maken, een complete 'package' die zijn ziel ademt en daar is hij helemaal in geslaagd.


Met zijn goede vriend Leslie (A Thousand Lost Civilisations) organiseerde hij reeds enkele shows van o.a. Death in June, Der Blutharsch, Derniere Volonte, Jex Toth, The Devil's Blood etc... Hij nam met zijn shop ook deel aan de Global Street Sounds, georganiseerd door de Ancienne Belgique (in dezelfde straat, ingang Café). Tevens traden er diverse bands in zijn shop op: van world music tot heavy metal. Bekijk zeker het optreden van Nightwitches uit 2012. Bijna niet te geloven hoe je een full band + een cameraman in deze winkel propt én het publiek kan laten genieten. Goed gevonden.



De naam? Kirby leerde gedurende 15 jaar de knepen van het vak bij DiscoMania. De shop had helemaal niets met disco, integendeel, er werd voluit de kaart van metal, punk hardcore en industrial/gothic getrokken. Toen hij met zijn eigen zaak begon, wilde hij ook een naam die in contrast stond met de genres die hij zou aanbieden. Een goede vriend van hem speelde in een Franse punkband genaamd...jawel! Hierdoor geïnspireerd was Elektrocution geboren.


Nog even dit: Kirby is geen social media buff, dus geen Facebook pagina, niet eens een website noch verkoop via email. Hij is helemaal old school, houdt van persoonlijk contact en wil ook nog even alle mensen danken die bij hem kopen: zonder hen, geen winkel. Praktische info

  • locatie: Steenstraat 37, 1000 Brussel



Gekocht: Kiss, Double Platinum Triumph, Allied Forces Whitesnake, Come & Get It Magnum, Chase The Dragon


bottom of page