top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Diskid Interrecords


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Een dagje winkelen gaat voor mij eigenlijk altijd samen met het bezoeken van de plaatselijke record stores! Zo is een middagje Zwolle niet compleet zonder een bezoekje gebracht te hebben aan Diskid! Per toeval kwam ik deze winkel een paar jaar geleden tegen, en natuurlijk moest ik even naar binnen lopen.


Diskid is een niet te grote, maar ook zeker niet te kleine winkel. Wat ik zo prettig vind is dat alle muziek genres zijn gesorteerd per schap, dit maakt het erg overzichtelijk.

Elke keer loop ik wel weer met een paar leuke aanwinsten voor mijn collectie de winkel uit. Ook loopt elk bezoek weer uit tot een leuk gesprek. Ik vind het er altijd erg gezellig!


Wekelijks worden de bakken in de winkel aangevuld met nieuwe cd's en vinyl. Zo word er ook een paar keer per jaar flink opgeruimd in de winkel door middel van een uitverkoop om zo weer ruimte te maken voor een nieuwe collectie.Ook word de etalage altijd ingericht met een bepaald thema. Zo was er tot afgelopen zondag een raam ingericht ter ere van George Floyd. De andere etalage is ingericht wegens een verwachte babyboom in verband met het virus.

Vanaf deze week zal er een zomeretalage te bewonderen zijn!


De eerste winkel van Diskid werd op 16 juni 1987 geopend, dit was gisteren precies 33 jaar geleden!

Sinds 2009 runnen Hank en Antoinette samen de winkel. Ze zijn beide erg trots op de huidige locatie, want het is een mooi pand en vlak naast het winkelcentrum van Zwolle.

Het is niet alleen maar werken, het is een grote passie. Het is leuk om te zien dat mensen na jaren nog steeds terug komen, en ook nieuwe klanten worden welkom geheten. Niet alleen uit Zwolle en omstreken, maar uit heel Nederland.


De afgelopen maanden is de winkel ook gewoon open gebleven. Wel werden er per keer maar maximaal 5 klanten toegelaten. Ook worden er platenbonnen verkocht en thuis bezorgd in regio Zwolle wanneer het voor de klanten niet mogelijk is om naar de winkel te komen.


Deze artiestenbordjes worden door Antoinette zelf gemaakt


Praktische info

Openingstijden:

Maandag Gesloten

Dinsdag Gesloten

Woensdag 12:00 / 18:00

Donderdag 12:00 / 21:00

Vrijdag 12:00 / 18:00

Zaterdag 10:00 / 17:00

Zondag 13:00 / 17:00

#rawreports #recordstoresinraw #recordstores #platenzaak #lorenaaal #diskidinterrecords #zwolle

bottom of page