top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Cherry Picker


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Jesse Gryson

Sinds november vorig jaar vind je Cherry Picker, de hippe vinyl record store, in de Langestraat te Brugge. Vanuit dit vlaggenschip bouwen Cedric Verstraete en Jesse Gryson met passie hun eigen life style brand uit, welke symbool moet staan voor de coole, trendy en creatieve Bruggeling.

Naast een zeer uitgebreide collectie vinylplaten, waarmee ze een zo breed mogelijk publiek wensen aan te spreken, kan je er ook terecht voor specifieke collector items (bv. limited indie editions), welke je helemaal niet bij de grotere retail-ketens of online-shops kunt verkrijgen.

Iedereen komt hier dus aan zijn trekken: van de ontdekkende puber op zoek naar zijn eerste vinylplaat over de professionele DJ, die de nieuwste hypes opzoekt tot de bij grunge-zwerende ouwere jongere, die het liefst in Seattle was opgegroeid.

Geen geld of geen nood aan een nieuwe vinylplaat? No probs, je kan er alleen of met je vrienden ook ongedwongen een kopje koffie of een biertje drinken in de gezellige bar, genietend van een inspirerend streepje muziek op de achtergrond.

Ook via hun website en facebook blijven ze hun klanten duiding geven over muziek en trends:

· Tijdens de blok voorzagen ze de Brugse studenten dagelijks met een Plat du Jour, een door hen gekozen plaat die velen nog niet kennen, maar die iedereen eigenlijk wel zou moeten kennen...

· vanaf 05/07/2020 starten ze met een podcast over muziekactualiteiten

· in de toekomst plannen ze hun eigen label op te starten ter ondersteuning van Brugse muzikanten, die nu noodgedwongen moeten uitwijken naar labels in Gent of Kortrijk.

Cherry Picker wil een katalysator zijn binnen een sterk groeiend community concept, dat van Brugge een creatieve vrijplaats voor muziek, theater, dans en DJ’s wilt maken, waar vernieuwing en talent de boventoon voeren. Hierin werkt Cherry Picker bv. zeer nauw samen met Villa Bota, Jeugdhuis Comma, Jong Volk, … Cherry Picker is dus echt wel meer dan een vinyl shop. Allen daarheen!

Praktische info

  • locatie: Langestraat 74, 8000 Brugge

  • website


#rawreports #recordstoresinraw #recordstores #platenzaak #CherryPicker #Brugge

bottom of page