top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Caroline Music


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Yves Deblander & Andre Tart

Zaterdag 25 juli stond in het teken van de Brusselse record stores. Met een selectie van vijf shops op een blaadje gekribbeld, waaronder slechts één concrete afspraak, hoopte ik terug te komen met zeker drie reportages. Na met succes een derde winkel te hebben afgecheckt, was mijn lijstje echter gegroeid tot maar liefst 10 platenzaken! Met dank aan erg sympathieke eigenaars en/of medewerkers. Uiteindelijk besloot ik het toch op vier te houden en lekker vroeg terug naar huis te sporen....met een stapel vinyl onder de arm natuurlijk. Caroline Music, aan de Anspachlaan 101, schuin over onze alombekende muziektempel Ancienne Belgique, startte tijdens de hoogdagen van punk! September 1977 om exact te zijn en toen nog een kleine winkel vlakbij de Grote Markt. Klein misschien, maar met een stevige reputatie als specialist in Amerikaanse en Engelse import.De eerste 10 jaar stond Caroline Music ook bekend om haar participaties in diverse concerten, waaronder Patti Smith, Talking Heads, The Ramones, John Cale, etc.


Vandaag wordt de focus vooral gelegd op de verkoop van nieuwe vinyl, met in het bijzonder de re-issues. Bijna de hele bovenverdieping staat, met ook een aanbod aan tweedehands, trouwens in het teken van de 'plaat'. In de ruime winkel kan je vanzelfsprekend ook terecht voor cd's en dvd's.


Bij Caroline Music wordt gepoogd een 'intelligente' selectie aan rock, soul, hip-hop en jazz te bieden. Van klassieke muziek blijft men wijselijk weg. Een bewuste keuze gezien de zaakvoerders hun klanten een efficiente service willen bieden en gericht op speciale vragen willen kunnen ingaan. Meteen ook de reden waarom er geen webshop is: het directe contact met de klanten primeert.De naam? Simpel eigenlijk: Caroline was de vriendin van de oorspronkelijke eigenaar.Praktische info

  • locatie: Anspachlaan 101, 1000 Brussel (schuin over de Ancienne Belgique)

  • website
Gekocht: niets gevonden vanop mijn lijst, maar die wel achtergelaten/gemaild


Comments


bottom of page