top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: 72 Records


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!In september 2012 opende een zekere Touki deze leuke vinyl only shop in de Zuidstraat. Ondertussen is Thomas Potel het gezicht achter de toonbank, een sympathieke jonge kerel die zich beleefd op de achtergrond houdt terwijl je hier naar hartelust kan crate diggen. Letterlijk dan, want alle vinyl, zowel nieuw als tweedehands, is mooi gepresenteerd en houten bakken.


De winkel is op zich niet zo groot, maar oogt wel ruim door de prachtige hoge plafonds en breedte. Niet elke m² is volgepropt met platen en dat geeft wel wat ademruimte. Hout en zwart zijn trouwens de basiskleuren die ervoor zorgen dat de prachtige, kleurrijke affiches maximaal tot hun recht komen. Hier is weldegelijk aandacht besteedt aan het decoratieve aspect van het interieur.

Sinds de start is 72 Records gespecialiseerd in hardcore en punk, naast een ruime selectie jazz en 60's/70's rock en pop. Je vindt er echter ook soundtracks, soul en funk en 'speciallekes' bij o.a. de afdeling Japanse import.De naam? Opnieuw eentje die niet veel denkwerk vraagt, gewoon even het huisnummer checken.Praktische info

  • locatie: Zuidstraat 72, 1000 Brussel

  • facebookGekocht: Journey, Captured Dan Fogelberg, The Innocent Age


コメント


bottom of page