top of page

Nieuws| Ieper Hardcore Fest 2022


Al 30 jaar lang, en 28 edities van het festival is Ieperfest een icoon in de wereld van de hardere muziek. Niet enkel door een hele resem legendarische bands die in Ieper gepasseerd zijn, maar ook voor alles er rond. Ieperfest heeft al vele prijzen gewonnen en erkenning gekregen voor het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en hun omgaan met afval. En laat dat nu net een probleem zijn bij vele andere festivals.


Ieperfest was een van de eerste om herbruikbare bekers en borden te gebruiken, ecologisch afbreekbaar bestek, droge toiletten, voldoende containers om je afval te sorteren.

Ieperfest is ook een voortrekker in de keuken. Al jarenlang is het bekend dat je het meest diverse en lekkerste aanbod van vegan eten kan vinden op de wei langs de Poperingsesweg.


Een speciale tent die dient als denktank, als een plaats waar je documentaires kan kijken, naar q&a's gaan kijken met artiesten over hun politieke of ecologische standpunten.


En het meest belangrijke, Ieperfest heeft jaarlijks een affiche om je vingers bij af te likken. In de titel staat misschien Hardcore, maar hun muziek gaat breder. Metal, post metal, hardcore, punk, post punk. Alles kan er.


Dit jaar zijn de grote trekpleisters Stick To Your Guns, Knocked Loose, Wiegedood, Lionheart, Terror, Gatecreeper, Drain, Downfall of Gaia.


Maar net onder die grote namen zit een resem aan talent als One Step Closer, Dare, Vein.FM, Loud Love, Drug Church, Hemelbestormer, Skemer.


Conclusie is dus gewoon dat je begin Juli naar Ieper moet afzakken. Een volle buik, een volle totebag vol nieuwe vinyl en de beste optredens op het groenste festival van het land.


1 tot 3 juli 2022, Ieperbottom of page