top of page

Nieuws | dunk!festival 2022: must see, pt.2


Als je als betalende gast verslag (met zijn vijven) gaat uitbrengen dan ben je goed zot zeker? Voor de eerste maal gaat Brothers In Raw een partnership aan en dat voor dunk!fest2022, wat dit jaar uitwijkt naar een nieuwe locatie, namelijk De Vooruit.. Een festival waar je kan ontdekken, wegdromen en headbangen. En vinyl kopen, daar mag je op rekenen. dunk!festival heeft dit jaar een zeer uitgebreid aanbod en vandaag ga ik je proberen te overtuigen bepaalde bands te gaan ontdekken.


Hier gaan we dan:Where Mermaids Drown | donderdag 26 mei, 13u30-14u15, concertzaal Franse postrock die sowieso gaat inspelen op je emoties. Episch, momumentaal en absoluut geschikt voor het grootste podium van dunk! dit jaar. Ik kijk al jaren uit om ze even aan het werk te zien en donderdag lukt het ook echt.


Hubris. | donderdag 26 mei, 16u50-17u40, concertzaal Zwitsers. Het volk dat bekend staat voor uurwerken die doormiddel van hele kleine radertjes iets groot kunnen doen werken. En dat is PRECIES wat Hubris. doet. Vele kleine ideetjes en geluidjes die samen 1 grote postrock machine vormen en 2 jaar terug een van de beste platen in het genre afleverden. Laat je koebel thuis en kom genieten!


Ranges | donderdag 26 mei, 19u05-19u55, concertzaal Onlangs had ik het genoegen om Ranges reeds aan het werk te zien op de dunk!hq in Zottegem en toen wist ik meteen, die band moet ik opnieuw zien tijdens het festival. Een hele dromerige sfeer, een beetje zoals kijken naar een wijds landschap met op de achtergrond bergtoppen. 3 postrock toppers op een rij hier, kom dat zien.

 

It Was A Good Dream | vrijdag 27 mei, 15u05-15u45, concertzaal Nog een band waarvan ik onlangs het genoegen had om ze aan het werk te zien in de dunk!hq. Wegdrijven op een melancholische wolk en je zo ver laten meepakken dat je niet niet meer de weg terug weet naar de begane grond. Er zit namelijk ook een viool in die je in je diepste zelve weet te raken. Absolute aanrader


Fågelle | vrijdag 27 mei, 18u-18u40, domzaal Een van de meer experimentele acts op de affiche maar wat voor een. Ergens een hybride kruising tussen de vocals van Emma Ruth Rundle en de ijzigheid van Myrkur. Dit overgoten met een hele dikke saus van experimentele soundscapes en geluiden maakt dat dit een reis is die je samen met ons moet maken. En goed nieuws, je dunk!ticket is ook geldig op deze reis!


Jo Quail | vrijdag 27 mei, 17u45-18u30, theaterzaal Mijn collega had Jo Quail ook al aangeraden in zijn stukje gisteren maar dan in het project dat ze samen met Tom Morris heeft. Ze staat dus 2x op de affiche en hier doet ze haar eigen ding. Loops, soundscapes, en die prachtige cello. Klinkt toch betoverend niet? Ze mag ook terecht mee als voorprogramma van Emma Ruth Rundle (ja ik schrijf die naam 2 tips na elkaar) tijdens haar Europese zomertournee.

 

Outlander | zaterdag 28 mei, 14u20-15u00, balzaal Een band die je graag op het verkeerde been zet. Soms neigt het naar shoegaze, het andere moment naar pure postmetal en vaak combineren ze de twee zelfs. Etherische vocals, een wall of sound en ze zitten op geronemeerd label Church Road Records. Denk aan Slow Crush die samen met Nothing en Amenra een kind maken. Tof he!


threestepstotheocean | zaterdag 28 mei, 20u05-20u50, balzaal 15 jaar langs bestaat deze Italiaanse band al en net zoals bij de vorige band weten ze perfect genres te combineren. Postrock meets postgetal. Wegdromen en abrupt ontwaakt worden uit je droom. Dat is wat threestepstotheocean doet.


Sagor Som Leder Mot Slutet | zaterdag 28 mei, 16u-16u40, balzaal

Die typische Scandinavische bruutheid, het recht door zee gaan, maar tegelijk oh zo verdomd fragiel klinken. Een band die ontdekt moet worden en misschien wel een van de verborgen pareltjes van het festival is. Bij Odin nog aan toe!
Comments


bottom of page