top of page

Nieuws | Brugotta: Metal Night - Daverlo- Persbericht -


Harde noten kraken en zware metalen verwerken, het is geen jobomschrijving maar wel de setting voor deze avond. Brugse heavymetalbands voeren het hoge woord tijdens dit minifestival en presenteren in Daverlo een aantal subgenres uit de metalscene. ArtFx opent de avond met progressive metal

In 2016 ontsprong een muzikale samenwerking tussen voormalig bassist van 'Chrimson Falls' Tom Trancez met de toen nog beginnende drummer Ivo Cardon. Na enkele jaren kruisten zij het pad van gitarist Dempsey Derous, die toen vooral actief was in 'Guilty As Charged', en ging de band in een stroomversnelling. Als kers op de taart kwam de vrouw van Ivo, Elke Vanhoutte ons vervoegen als frontvrouw. We zijn over de jaren een groep vrienden geworden met een gedeelde passie voor muziek en presenteren u met trots ons debut album 'Turning Point'!


\Vryngd: een verrassing van jewelste


Locus Control: een opdoffer van formaat. Gooi betonnen gitaarriffs met een twist en boze ritmes in een smeltkroes en roer het door met dysharmonische melodieën en je krijgt een indruk waar het geluid van Locus Control vandaan komt. Dit instru-METAL collectief is afkomstig uit verschillende plaatsen in West-Vlaanderen, al jaren thuisbasis voor enkele van de beste die België te bieden heeft in de heavy afdeling. Opgericht in 2006 is de band gestaag gegroeid. Terwijl de eerste EP gedompeld was in stonergeassocieerde riffs, is het geluid voortdurend geëvolueerd, waarbij alle grenzen van metal, prog en stoner werden verkend. Hou je vast voor 10 minuten durende nummers die door een myriade van emoties zweven. Met twee albums op zak (Attavita °2013, Liggur °2017), elk geprezen met meerdere uitstekende recensies en live ondersteund met energieke rockshows, rust de band niet op zijn lauweren. Diep duikend in nieuwe ideeën maakt de band zich op voor ronde drie.

Aeveris sluit af met metalcore beïnvloed door Lambs of God, Killswitch Engage, Slipknot, At The Gates en Trivium.

Aeveris werd in 2021 gevormd door leden van Fields Of Troy, Thorium, Lethal Injury, Always Fallen en Horizons. Met een combinatie van melodieuze riffs, technische drumbeats en diverse zangtechnieken creëert het vijftal een beukend en zwaar geheel dat toch pakkend klinkt vanaf de eerste noot.

In november 2021 bracht de band debuutsingle ‘Shapeless’ uit, twee maanden later gevolgd door ‘Segregating The Wicked’. Eind 2022 sloeg Aeveris ongenadig toe met het debuutalbum ‘White Elephant’, door Rock Tribune omschreven als ‘een plaat met een open en vol geluid waar snel en agressief wordt gespeeld met evenwel ruimte voor melodie’.

Vergeet de decibelmeter, vandaag gebruiken we een seismograaf. Voor, tussen en na de optredens draait Robin Van Oyen passende platen.

zaterdag 18 maart 2023, Koninklijke Stadsschouwburg (Brugge, BE)

Comments


bottom of page