top of page

Nieuws | Alcatraz Festival 2022: must see, pt.2


Volgende week is het eindelijk zover; mijn allereerste Alcatraz! En wat heb ik hier naar uitgekeken. Een lijstje maken van mijn "must see's" is dan ook niet zo'n moeilijke taak, al ga ik je wel even moeten waarschuwen... het verschil in genres bij mijn favoriete bands is een serieuze clusterfuck, in dit lijstje gaat dat dus ook niet anders zijn. Om hier toch een beetje logica in te verwerken, zal ik ze voor jullie opsommen in chronologische volgorde!Warkings | vrijdag 12 augustus, 11.45u - 12.25u, Prison

Ik kan je alvast aanraden op goed op tijd aan te komen op het festival, want nog voor de middag begint deze stevige powermetal band! De identiteit van de leden is tot op de dag van vandaag een mysterie. Wel is geweten dat Georg Neuhauser (Serenity) de zanger van de band is en ik kan je alvast garanderen dat hij een bangelijke frontman is. Ik heb Warkings enkele jaren al eens mogen aanschouwen in Trix en neem het van mij aan...dit belooft een bangelijke show worden!

 

Insomnium | vrijdag 12 augustus, 18.25u - 19.10u, Swamp

Powermetal niet meteen jouw ding? Geen probleem, want dan heb ik deze meesters van melodic death in de aanbieding. Als je fan bent van het genre is Insomnium echt een must see. Deze band heeft mij een jaar of tien geleden screaming vocals leren waarderen en is tot op de dag van vandaag een van mijn absoluut favoriete bands. Bangelijke vocals, prachtige melodieën en poëtische teksten, deze Finnen hebben het allemaal.

 

Amaranthe | zaterdag 13 augustus, 19.10u - 20u, Prison

Als je zaterdagavond al een klein energiedipje zou hebben en wel een shot adrenaline kan gebruiken, dan raad ik je aan om zeker en vast naar Amaranthe te gaan kijken. Zij zijn een... wel... hoe moet je dat nu omschrijven? Melodieuze, power, metalcore band? Bakken energie in elk geval! Het zal deze keer helaas zonder GG6 te doen zijn, want hij besloot een tijdje geleden om een punt te zetten achter zijn geweldige screaming vocal periode bij de band. Amaranthe kennende gaan ze wel een waardig vervanger gekozen hebben voor deze show en de clean vocals van Elize en Nils gaan je ook absoluut omver blazen!

 

Bloodywood | zondag 14 augustus, 11.45u - 12.25u, Prison

Ja, ik weet het, de camping belly sliding wedstrijd op zondag duurt tot 12u 's middags, maar ik kan je echt garanderen dat je Bloodywood niet wil missen! Ga dus maar goed op tijd glijden en zorg dat je om kwart voor 12 aan de Prison stage staat. Deze Indian folk band gaat je wakker schudden op een manier die je niet had zien aankomen en er voor zorgen dat je meer dan genoeg energie krijgt om die laatste festivaldag ook nog te kunnen overleven. Bloodywood maakt muziek die zo origineel is, zo stevig, met zo'n belangrijke boodschappen... Als er eentje is waarvoor ik je bijna zou willen verplichten om naar te gaan kijken, gedurende het ganse weekend, dan is het deze!

 

Electric Callboy | zondag 14 augustus, 19.10u - 20u, Prison

Moest je om de een of andere reden toch niet naar mij geluisterd hebben als het over Bloodywood gaat en op zondag, rond een uur of 7, toch al een beetje moe zijn, dan is dit jouw herkansing. Electric Callboy heeft misschien geen uitleg meer nodig ondertussen, maar voor het geval je onder een steen zou leven; deze Duitse metalcore band heeft mijn hart weten te veroveren met hun gekke nummers als Hypa Hypa en MC. Thunder. Laat je echter niet beperken tot deze tracks, want ook serieuzere singles als Best Day en het recent uitgebrachte FKBOI gaan je gegarandeerd van je sokken blazen! Ik heb de band eerder dit jaar ook al eens live gezien in Trix, maar kijk er zoooo hard naar uit om hen nog eens te kunnen aanschouwen.

 

Arch Enemy | zondag 14 augustus, 00.35 - 02.05u, Prison

Nu had ik je al aangeraden om op vrijdag goed op tijd aan te komen, maar nu ga ik je ook even heel lief vragen om het op zondag extra lang vol te houden voor deze headliner. Last but not least; Arch Enemy is nog een melodic deathmetal band (hmm... misschien ben ik dan toch niet zó all over the place geweest hier), maar deze keer met de meest straffe frontvrouw die je ooit gezien hebt. Nee, ik meen het, Alissa is niet alleen een geweldige zangeres, haar stage performance is ook top! Verwacht een show vol energie, met nog wat allerlaatste moshpitjes en vuur!

 Comments


bottom of page