top of page

NEWS | Zomerresidenties Botanique


De Botanique lanceert een programma van zomerresidenties met concerten via livestreams.


De Botanique bruist elke dag. Meer dan 650 groepen komen er elk jaar hun project voorstellen in zalen die hun eigen karakter hebben gekregen: de Orangerie, de Rotonde, de Witloof Bar en het Grand Salon. Een tiental kunstenaars palmen dan weer het Museum en de Galerie in.


We praten allemaal over het nieuwe leven van vandaag. Niemand had verwacht dat muzikanten en kunstenaars tot stilte gedwongen zouden worden door een pandemie. Niemand had kunnen inbeelden dat de gouden vlaggen van Les Nuits Botanique 2020 niet in mei zouden kunnen wuiven en het festival niet op z’n vaste stek in de concertkalender zou kunnen plaatsvinden. En dat terwijl het net zo hard begon te kriebelen om tien dagen lang samen te komen en naar het beste van het huidige muziekaanbod te kijken.


Hoewel we ijverig het najaar voorbereiden, weten wij net zo min als jullie wanneer er activiteit in de Botanique gaat kunnen plaatsvinden. Concerten zullen terugkomen en wij zijn alvast alles in gereedheid aan het brengen voor de heropstart. Dat doen we in samenwerking met de bands en artiesten, die we zo goed mogelijk willen ondersteunen tot ze weer op het podium kunnen treden. Daarom lanceren we een ambitieus programma van zomerresidenties, die 17 lokale acts de kans geven om in optimale condities aan hun nieuwe liveshows te werken.


Tussen 21 juni en 21 september staat de zomer van Botanique in het teken van deze residenties.


De kunstenaars Benjamin Installé, Yoel Pitowsky en memymom bereiden hun expo’s van van de agenda 2020-2021 voor in de Galerie en het Museum.


De muzikanten van Glauque, Jawhar, Glass Museum, Laryssa Kim, YÔKAÎ, Judith Kiddo, The K., Under the Reefs Orchestra, Badi, Ashley Morgan, Ascendant Vierge, Françoiz Breut & Marc Melia, Paradoxant, S O R O R, BRNS et David Numwami werken aan hun projecten.


De Botanique biedt deze artiesten een geschikte context voor residenties. We maken het materiaal van de verschillende zalen beschikbaar voor muzikanten en zorgen ook voor ondersteuning op vlak van sound en licht.


De ontmoeting tussen muzikanten/kunstenaars en het publiek is de raison d’être van de Botanique. Zolang die niet fysiek kunnen plaatsvinden, zullen we die virtueel organiseren. Elke residentie zal daarom eindigen met een live gestreamd concert, stipt om 20u zoals je dat van ons gewoon bent.


Die livestreams beloven het resultaat te zijn van drie dagen hard labeur. Het is onze prioriteit om zo goed mogelijk de emoties van een echt concert weer te geven. Het publiek krijgt op zijn beurt de kans om het het werk te steunen met een gift, die via onze site gedaan kan worden. Wij hopen jullie voltallig aan de andere kant van het scherm te zien!


Agenda van de livestreams hier


(Bron: Botanique)


תגובות


bottom of page