top of page

News | Submit Fest 2020: drie nieuwe namen


De organisatie heeft drie nieuwe namen aangekondigd voor Submit Fest 2020. Novelists, LANDMVRKS en Suasion zullen te zien zijn op de vierde editie van het festival, dat dit jaar plaats vindt op zaterdag 23 mei in Baroeg, Rotterdam. Eerder werd al bekend gemaakt dat ook Borders en 2 YEARS op Submit Fest 2020 te zien zullen zijn.

Novelists (FR) Progressieve metalcore band Novelists FR uit Frankrijk is dé headliner van deze 2020 editie van Submit Fest! Sinds het ontstaan van Novelists (tegenwoordig geschreven als Novelists FR) in 2013 hebben ze absoluut niet stilgezeten. Het derde studio album van de band ‘C’est La Vie’ is begin dit jaar uitgekomen via Arising Empire en is zowel door fans als pers goed ontvangen. Niet gek; complexe ritmes, sterke gitaarstukken, emotionele, veelzijdige, catchy vocals en een mix van progressieve metal / rock en melodische metalcore maken van ‘C’est La Vie’ een ijzersterk album waarin de band vooral groei laat horen.

Na tours en shows met o.a. While She Sleeps, Northlane, Being As An Ocean, Like Moths To Flames, Make Them Suffer en optredens op festivals zoals UK Tech-Fest en Euroblast , zal Novelists FR in mei op Submit Fest 2020 te zien zijn!


LANDMVRKS (FR) Metalcore band LANDMVRKS staat garant voor een portie brute, catchy metalcore en een stevige liveshow. Debuutalbum ‘Hollow’ werd in 2016 in eigen beheer uitgebracht, waarna LANDMVRKS voor album nummer twee bij Arising Empire tekende. In 2019 kwam de opvolger van ‘Hollow’ uit, genaamd ‘Fantasy’, waarop tracks als “Fantasy”, “Scars” en “Blistering” te horen zijn. De band weet live altijd te overtuigen en we kunnen dan ook niet wachten om LANDMVRKS op de Submit Fest stage te zien!


Suasion (BE) Het uit België afkomstige Suasion staat garant voor een mix van progressieve metal, cinematic rock en metalcore. Na in 2017 hun eerste EP uitgebracht te hebben, waarop singles zoals ‘Mirabilia’ en ‘Heritage’ te horen waren, bracht Suasion in 2019 hun debuut album ‘Stardust’ uit. Dit is een band die je zeker op je radar wilt hebben en je kunt ze op zaterdag 23 mei bij ons live ervaren. Mis het niet!


Met de toevoeging van deze drie namen is de line-up van Submit Fest 2020 bijna compleet. De laatste twee namen zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Submit Fest Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na drie succesvolle edities in 2017, 2018 en 2019 keert Submit Fest in 2020 weer terug met een editie die zich richt op progressive metal, metalcore en alternative metal. Dit festival wordt georganiseerd door Rotterdamse dames die een samenwerking met poppodium Baroeg zijn aangegaan.

Submit gelooft in de kracht van de Nederlandse metalscene en het talent van de nieuwe generaties.


Submit – Supporting the scene together (Bron: Submit Fest)Comments


bottom of page