top of page

News | Open brief: Belgisch livecircuit bezorgd over voortbestaan
Als eerste getroffen


Nog voor er echte regels ivm. de Corona crisis op tafel lagen, gingen de concertzalen en andere evenementen al toe. De schade in dan ook aanzienlijk en wordt met de dag groter. Woensdag volgt allicht de melding dat een deel van de zomerfestivals, of alle zomerfestivals, dit jaar geschrapt gaan worden.

We mogen ook zeker niet vergeten dat bv. een Rock Werchter n iet kan leven zonder de duizenden vrijwilligers. En dat de kleine amateur volleybalploeg of chiro ook zijn jaarbudgetten opmaakt met de gedachte van de (tien)duizenden euro's die ze krijgen om kassa's en bars fulltime te bemannen. Ook zij zijn hier een slachtoffer.

Oproep naar dialoog over de heropstart Niet enkel maakt de sector zich zorgen dat ze mogelijk als laatste terug de deuren mogen openen, maar ook heerst de schrik dat het volk niet snel terug geneigd gaat zijn om de stap te zetten om in een zaal van 200 of 8000 man te gaan zweten en genieten. Van Rock Werchter tot Het Depot, van Live Nation tot GentleManagement, van muzikant tot roadie, van podiumbouwer tot cateraar, roepen ze samen op om de dialoog met beleid en wetenschappers snel aan te gaan, om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen en de schade die al in het miljard driegt te lopen, zo klein mogelijk te houden. Wij kunnen alvast niet wachten op jullie de mooiste beelden en sappigste reviews voor te schotelen.


Lees hier de hele brief: Open Brief
#news #samensterk #coronavirus #festivals #concerten #promoters #agencys #artists

bottom of page