top of page

Fotoverslag | Wyatt E. + Secte, Rotonde (Botanique)


"Hey, zin/tijd om af te zakken naar Brussel voor een optreden van een (zoveelste) band waar ik de trommelstokjes hanteer?", zo klonkt het een dikke week voor datum. Even de nu reeds veel te volle agenda consulteren, datum en lokatie checken en dan beslissen: "Count me in!" Tja, als Jonas Sanders me vraagt én het is op een vrije zaterdag, bovendien in de ronduit fantastische Rotonde, dan hoef ik niet lang te twijfelen, al ken ik Wyatt E. totaal niet.Wyatt E.

Op weg naar Brussel beslis ik wijselijk toch eens wat meer info rond deze Luikse band op te zoeken én hun muziek te beluisteren. Holy fuck! Die mannen staan gewoon in gewaden op het podium, met baarden die hun gezicht bedekken én dan nog eens met niet al teveel licht, al zeker geen frontlights. Dat wordt dus weer eens een héél erg leuke om te shooten. Wat de muziek betreft zat het alvast snor: duistere, bezwerende drone/doom, instrumentaal vanzelfsprekend al worden hier en daar wel stemmen gebruikt. De omschrijving van de Bota vond ik ook wel passend: 'de soundtrack voor een tocht binnen het Neo-Babylonische Rijk; een reis in het verleden die gaat van de oude goden, langs vergeten steden tot verloren beschavingen.' Hoe kom je erbij! Na een dik uur hypnotiserende soundscapes, waarbij het talrijk opgekomen publiek ofwel in een soort trance stond te deinen of de muziek aandachtig, grotendeels met de ogen gesloten, over zich heen liet golven, kon ik die omschrijving wel vatten. Distorted gitaren, dreunende bassen, repetitieve ritmische drumpatronen en synths die het klanktapijt vervolledigen: Wyatt E. heeft niets met de beroemd-beruchte gunslinger uit het Wilde Westen te maken, al is de bandnaam wel op deze legende geïnspireerd! Het nieuwe album al beluti daru is net in eigen beheer uitgebracht. 

Secte

Ook dit Brusselse duo was mij totaal onbekend. Grégory Duby, gitaar (K-Branding, Jesus is My Son, Solah) et David.C, drums (Vitas Guerulaitis, Tat2noisact). Eveneens geïnspireerd door de het Verre Oosten, maar dan plukkend uit diverse genres waaronder tripjes richting psychedelische rock en vooral heel veel improvisatie. Het leverde geregeld bizarre kreetjes uit het publiek op dat vooral geconcentreerd zat te luisteren en dit avontuur met volle teugen wist te absorberen. Secte werd begin dit jaar uitgebracht.


 

zaterdag 19 maart 2022, Rotonde Botanique (Brussel) | foto's en tekst: John Van de Mergel

Коментари


bottom of page