top of page

Fotoverslag | Three Times Royal + Mantah - Club de B


Iris, Mayson en Willa komen zomaar even vanuit L.A. hun (nieuwe) band Three Times Royal voorstellen ... in mijn achtertuin dan nog wel! Moet het gezegd dat ik daar absoluut bij wilde zijn, temeer hun eerste single meteen een bommetje is en de ladies er enorm naar uitkijken om samen op de planken te staan. Momentje, dit is wel de albumreleaseshow van nog een nieuw project, m.n. Mantah, die er als de pinken bij waren om 3TR als voorprogramma aan te trekken. Driemaal raak dus, want nog een nieuwe band mocht de avond op gang trekken. Dat alles in een erg familiale sfeer, waar je als fotograaf/verslaggever warm onthaald wordt, rustig met iedereen aan de praat kan en helemaal vrij je ding kan doen. Topavond dus, waarvoor dank.


Three Times Royal

Wanneer ik omstreeks 16u30 arriveer, bots ik op een lekker ontspannen Goessens die me meteen voorstelt aan haar collega bandleden. Mayson Ivy (b) had ik al eens even gesproken op Trax in 2021, maar Willa (g) en vierde royal voor deze avond Siebe Hermans (d, Coffin Feeder en When Plagues Collide) sprak ik voor het eerst. Uiterst sympathieke en lichtjes gekke bende, dat was meteen duidelijk. En supergemotiveerd om voor het eerst samen te performen: die stralende ogen spraken boekdelen.

Een korte bandshoot en soundcheck later is het dan zover. De zaal zit afgeladen vol en Secondhand Saints verlaten voldaan het podium. Nog even wat plukken aan de instrumenten - beetje finetuning - en dan was het zover: de aandacht wordt meteen getrokken door één van de meest originele show intro's ooit, m.n. de audio van een in-flight safety demonstration (* zie onderaan voor de tekst)! Verbaasde en dan lachende gezichten, het ijs is nu al gebroken, Do You Know What It's Like? knalt door de speakers en we zijn vertrokken voor een razende rollercoaster ride. De setlist verder? Easy: song 17, Deathbells, song 19 (ook wel song 6 genoemd), song 18 (ook wel song 1 genoemd), song 9 en uiteindelijk, in een high pitched voice, Queeeeeeen! Tja, dat krijg je wanneer het allemaal plots héél erg snel gaat. Nog even vermelden dat, ondanks er nog maar enkele keren is gerepeteerd, 3TR (mèt beast Siebe als stuwende factor) als een heuse band stond te performen én genieten. Het blijft ongelooflijk met welk schijnbaar gemak Iris Goessens de grunts en screams uit die strot tovert en dan zomaar even tussenin naar een emotioneel geladen cleane zang schakelt. Energiebundel Willa flankeert, regelmatig breed lachend en op en neer springend, aan de ene kant terwijl Mayson aan de andere zijde een waar rustpunt lijkt. Voor wie ernaar uitkeek, pech, maar geen SE song(s) in de set. "Ik heb van die tijd héél veel opgestoken, maar dit is een nieuw hoofdstuk en dat wil ik meteen duidelijk maken." Zo de innemende frontvrouw. Ik mocht al even de tweede single beluisteren en kan jullie verzekeren, deze band heeft het verleden niet nodig! Vrijdag zullen jullie hier getuige van zijn.


Mantah

Het heeft wat voeten in de aarde gehad. Bart (gitaar) en Sven (zang) kunnen nu eindelijk hun nieuwe project voorstellen en deden dat afgelopen zaterdag live, in de thuisstad, in stijl! De club zat tot de nok gevuld, de fans waren reeds door 3TR tot een kookpunt gebracht, restte hen nog de voorzet binnen te koppen en de boel te doen ontploffen. Met hun debuut Evoke onder de arm moest en zou dit lukken. Als nu metal één verdienste heeft, dan is het wel dat deze muziek gemaakt is om live te brengen, om festivalweides om te toveren tot een mega party en on fans op een héél erg leuke manier uit hun dak te doen gaan. Mantah deed méér dan wat van hen verwacht werd en zorgde, naast een organisatorisch perfecte avond, voor brede smiles op de 'toten' van de aanwezige getrouwen. Kers op de taart: Iris kwam nog eentje meebrullen, waardoor Sven serieus uit zijn pijp moest komen. De sympathieke frontman stond echter, net zoals de rest van de band, meer dan zijn mannetje. facebook


Seconndhand Saints

Uit Sint-Niklaas komen ze, deze zeskoppige metalcoreband die de avond mocht openen. Opgericht in 2020, vijf singles uitgebracht, ... dat moest volstaan om de club in vuur en vlam te zetten. Jelle (clean) en Laszlo (harsh) vullen elkaar goed aan en zorgen voor een leuke dynamiek. De gitaren gaan zwaar, de drums en bas beuken. Het feestje is gestart!


 

(*) 3TR in-flight safety demonstration / intro. "Good evening passengers and welcome aboard Three Times, Royal Airlines with service from Los Angeles to Brussels. We have reached our cruising altitude and the seatbelt sign has been turned off. We are expecting a smooth flight. On behalf of the crew, I ask that you please direct your attention to the stage as we review the emergency procedures. There are three emergency exits on this aircraft. Note that the nearest exit may be behind you. We are experiencing turbulence: hello, this is your captain speaking, cabin crew, please take your positions. For the safety of those flying with us please remember to stay standing during this flight as the people in the cabin may move around. Please come closer to the front of the cabin. Closer, one step closer. Come on, passengers in the back Thank you, now hold your metal horns in the upright position Hold them up. Metalheads, I can’t see your horns. We will not be slowing down or stopping for the gate, so fucking jump!"


(nvdr: het verhaal hierachter maken we ooit nog wel eens bekend.)

 

zaterdag 29 oktober 2022, Club de B (Torhout, BE) | Foto's & tekst: John Van de Mergel

bottom of page