top of page

Concertverslag | Soen (support Oceanhorse + Lizzard) - Trix

Een héél mini-progfestje in Trix vanavond. De lichtjes geniale Zweden van Soen brachten ons immers een bezoekje en hadden de Finnen van Oceanhorse en het Franse Lizzard meegebracht om ons de hors d'oeuvres te serveren.

Ze begonnen er wel bijzonder vroeg aan. Om 18u30 gingen de deuren al open en om 19u10 begonnen Oceanhorse al aan hun set. Met overdaagse verplichtingen is het haast onbegonnen werk om dan tijdig aanwezig te zijn. Zowel foto's als impressies van de set van Oceanhorse kan ik u dus helaas niet geven. Zelfs bij de aanvang van Lizzard's set konden we nog zakdoekleggen spelen met de aanwezigen. Gelukkig stroomde het publiek gaandeweg gestaag binnen en was er genoeg belangstelling voor wat de 2 Franse heren en dame stonden te presteren daar op dat grote podium. Goed gestructureerde songs, beheerst en professioneel uitgevoerd. Laat dit een band zijn om in de gaten te houden aub.

Dit concert zou oorspronkelijk plaats gevonden hebben in Trix Club maar was zo snel en volledig uitverkocht dat het toch verplaatst werd naar de grote zaal. Die was dan weer niet volledig uitverkocht maar toch aardig goed gevuld. Tegen dat het de beurt was aan de hoofdact hadden vrijwel alle fans gegeten en parkeerplek gevonden.

Fan van Soen ben je trouwens voor de muziek en puur voor de muziek alleen. En pure muziek kregen we vanavond ook geserveerd. Geen pompeuze intro, geen grandieuze opkomst. Neen, gewoon vijf topmuzikanten die opkwamen en aan een set begonnen die ons bij ons nekvel greep en dik anderhalf uur niet meer zou loslaten.

Net zoals zovelen onder ons hebben ook die van Soen twee jaar noodgedwongen op hun luie reet moeten doorbrengen, waarbij zij echter ondertussen wel een meesterlijk album (Imperial) opnamen en uitbrachten. Het was dan ook niet vreemd dat dit album, het best vertegenwoordigd was in de setlist, beginnende met de geweldige tracks Monarch en Deceiver.

Bij Soen staat de muziek centraal. Er worden amper praatjes gemaakt tussen de nummers door (less talk is more music), het wordt niet nodig geacht om het publiek op te zwepen. Een publiek dat overigens redelijk statisch maar enorm geboeid staat te luisteren en zichtbaar geniet.

Ook Lunacy en Martyrs zijn nog relatief jonge maar toch al zeer herkenbare nummers. Met Savia kregen we één van hun meest bekende nummers voorgeschoteld. En die trend zette zich gedurende heel het concert voort.

De band leek het optreden wel zeer vroegtijdig te beëindigen maar gelukkig kregen we nog een bijzonder uit de kluiten gewassen encore die bestond uit de drie klepperende songs; Lascivious, Jinn en Lotus.

Voor zoveel muzikaal vakmanschap kan ik enkel maar diep en nederig het hoofd buigen. Dankuwel Soen, hopelijk tot snel.


SOEN
LIZZARD
donderdag 29 september 2022, Trix (Antwerpen) | tekst + foto's: Jan Guisset

With many thanks to: TrixKommentare


bottom of page