top of page

Fotoverslag | Slaughter to Prevail - 013


Slaughter to Prevail @ 013 (Tilburg, NL)

In 013 bracht Slaughter to Prevail een meedogenloze deathcore-show waarin een hoofdrol was weggelegd voor een 10 minuten durende intro van dancebeats waarvan de meerwaarde mij totaal ontging. Waarschijnlijk kwam dit door de afwezigheid van een voorprogramma.

Na deze 10 minuten brak het muzikale geweld los.

De gordijnen gingen open en daar stond de band waar niks dan lovende kritiek over wordt geschreven. Rustpauzes werden er nauwelijks genomen. Het optreden in 013 was een overweldigende belevenis van deathcore geweld, waarbij de vocale kracht van Alex Terrible in volle glorie te beluisteren was. Zelfs zonder microfoon reikt de stem van Alex tot in de uiterste hoeken van de zaal

De avond stond in het teken van verdraagzaamheid en zeker wat betreft de oorlog in Oekraïne, door de band scherp veroordeeld, (nvdr.: Slaughter to Prevail is van origine een Russische band die is verhuisd naar de Verenigde Staten.)

Helaas duurde het optreden maar een klein uurtje. Desalniettemin wist de band het publiek in die korte tijd te grijpen met hun rauwe energie en indrukwekkende podiumaanwezigheid.



 

Donderdag 01 Februari 2024, 013 (Tilburg NL) | Foto's & tekst: Johan Sonneveld

bottom of page