top of page

Fotoverslag | Infected Rain, Dragonforce & Amaranthe, AB Brussel

Tweede keer AB voor mij dit jaar en tweede keer dat onze vaste reporter in dit genre alvast de show in Nederland had meegenomen in plaats van deze. Om niet bevooroordeeld te zijn heb ik (Sorry Ilke!) pas na dit concert haar verslag doorgenomen. Moet toegeven dat ik volledig haar mening deel en ook wel minder fan ben van de nieuwe albums van Dragonforce en Amaranthe dus dat ik wel eens benieuwd was hoe deze live zouden klinken.


Een beetje een vreemde eend in de bijt tussen al dat melodisch power metalgeweld was het ander soort geweld die ik te horen kreeg van Infected Rain. Wat een Energie en sowieso een pak harder dan wat we van de twee andere bands gewoon zijn. Zeer stevig, met momenten wat té voor mijn persoonlijke smaak, maar de energie van de band straalde zich al snel uit naar de zaal waardoor deze goed opgewarmd was voor het vervolg.


Dragonforce wist al redelijk snel de zaal volledig mee te krijgen met het CooCoo - momentje uit hun Zelda - nummer. Voor de gamers onder ons een momentje van pure nostalgie. De gekende covers van My Heart Will Go On en nu zelfs Wildest Dreams van hun laatste album werden op luid applaus onthaald en de zaal nam de unieke kans om een circle pit te doen om Tay Tay haar liedjes zeker ter harte.


Amaranthe, een band waar ik de laatste jaren toch serieus fan van geworden ben keek ik persoonlijk wel naar uit. Hun nieuwe album is echter iets minder mijn ding. Clean vocals hoor ik nu eenamaal liever dan al dat grunten en screamen wat er net iets teveel in zit. Desondanks sterke show met een paar klassiekers die van begin tot eind meegebruld werden, dus wederom een geslaagde avond.

Het verslag van collega Ilke van hun show in Tilburg kan je hier nalezen.

Infected Rain


Dragonforce


Amaranthe


 

Zondag 17 maart 2024, AB (Brussel) | Foto's en Tekst: Pieter Bouckhout

Comments


bottom of page