top of page

Fotoverslag | Evil Invaders, Cyclone, Schizophrenia Trix Antwerpen

"F*ck Covid!" Met die gevleugelde woorden begroette Joe de Evil Invaders fans die naar Trix waren gekomen voor de album release show van hun nieuwe LP Shattering Reflection. Inderdaad, door de pandemie zagen Evil Invaders een aantal mooie tournees en concerten door hun neus geboord gaan. De tijd werd echter ook gebruikt voor het inblikken van een nieuwe en schitterende plaat.

De show was niet helemaal uitverkocht maar het leek wel alsof iedereen die kwam geen enkele noot wilden missen. Om 19:00 stond er al een lange rij tot bijna aan het sportpaleis te wachten voor de deur. Hierdoor misten wij jammer genoeg het grootste deel van set van Schizophrenia. Aangenaam verrast werden wij dan weer door de Belgische thrashveteranen van Cyclone. Zij kregen de aanwezige massa goed opgewarmd met hun lekkere, vette riffs.

Joe, Max, Joeri en Senne hadden er enorm veel zin in en voelden zich duidelijk in hun sas op het grote Trix podium. Ze openden hun set met ook de opener van het nieuwe album, Hissing in Crescendo gevolgd door de publiekslieveling Mental Penitentiary. Het was een voorbode van wat we konden verwachten, een set die een mooie greep bood uit het hele Evil Invaders oeuvre. Met Tortured by the Beast kwam er zelfs een nummer uit de allereerste EP uit 2013 voorbij. Maar wat zijn de jongens er sindsdien op vooruit gegaan en wat voor een professionaliteit stralen ze uit. De smeedijzeren mic stands, Senne en zijn drumkit hoog en droog, spandoeken opzij en een giga backdrop, rookmachines, ... dit podium is gemaakt voor grote podia en de naam in het bovenste kwart van de festivalaffiches.

Alles verliep zichtbaar gesmeerd en een heuse filmcrew legde alles vast. Die beelden duiken binnenkort ongetwijfeld op in een nieuwe video of docu.

Ook voor de fans was het een groot feestje. Er werd crowd gesurft dat het een lieve deugd was en op tijd en stond brak er ook een circlepit(je) uit.

Ongetwijfeld zijn Evil Invaders vertrokken voor een zalige rits shows en optredens. En moest er toch een beestje zijn dat weer eens roet in het eten wilt komen strooien dan zeggen wij gewoon met z'n allen: "F*ck Covid!"

Cyclone


Evil Invaders


Comments


bottom of page