top of page

Fotoverslag | DeWolff, Gebouw-T


DeWolff

Na meerdere verschuivingen was het donderdag dan echt zo ver! De psychedelische blues rockers uit Limburg staan in Gebouw-T! Bij binnenkomst is het in de foyer al lekker druk. Veel mensen staan bij de grote DeWolff jukebox. Boven de jukebox hangt een lijst met het gehele oeuvre van de band. Dit is voor fans het moment om eindelijk eens die vergeten parel die eigenlijk nooit wordt gespeeld aan te vragen. En het mooie is de nummers met de meeste stemmen worden ook echt gespeeld! De setlist maakt de band pas minuten voordat ze het podium betreden.

Zodra de ombouw erop zit, en de setlist gemaakt is kan de show beginnen. De band knalt er direct goed in, met een muur van geluid starten ze de eerste nummers. Bij het tweede nummer, Treasure City Moonchild wordt er direct al een gunst van het publiek gevraagd. De zaal moet meezingen, maar al voordat Pablo dit kan vragen wordt hij overstemd door de zaal. Het trio wordt echt gedragen door het publiek.

Naast de fantastische geborduurde maatpakken welke je echt doen wanen in de 70's is aan alles gedacht. Het complete podium is ingepakt in DeWolff-sigantuur: van groot achterdoek tot tapijt op de grond. De band bezorgt een fijn gemixte set. En hoewel er niet op alle nummers wordt gezongen maakt dit de show zeker niet saai. De Hammond- en gitaarsolo's doen je die tekst helemaal vergeten.

In Bergen op Zoom is er door middel van de Jukebox heel veel gestemd op Wicked Moon. Het nummer hebben ze al jaren niet gespeeld vertellen ze. Vroeger zat het standaard in de set, maar ze hebben het zeker al 5 jaar niet live gespeeld. Ze brengen natuurlijk gehoor aan de verzoeken, en starten hem in. De show is verder een fijne mix tussen lange Hammond-solo's en bekendere nummers als It Ain't Easy, Half of your Love en andere nummers van de jongste plaat Wolffpack. Dit maakt de show spannend en ook interessant voor minder grote Hammond liefhebbers.
Ivan & The Parazol

De Hongaren van Ivan & The Parazol mochten Gebouw-T vanavond opwarmen. Al in 2019 spraken ze met DeWolff over een gezamelijke show in Boedapest. Door verklaarbare redenen is deze show er helaas nog niet gekomen. Maar nu 2 jaar later (‘God we’re getting old’, grapte de zanger) is het plan gedeeltelijk gelukt. Ze spelen samen een show!

De 4-koppige band brengt een mix van catchy 70’s glamrock. Opgewarmd wordt de zaal zeker! De energieke frontman laat geen vierkante centimeter van het podium ongebruikt. Hoewel de band na 3 nummers al zegt aan het laatste nummer te beginnen blijft deze de Bergse concertzaal voeden en voeden. Engels-talige nummers worden op het einde ingeruild voor Hongaarse nummers, en het publiek vind het prachtig. Met het laatste nummer welke wordt aangekondigd als our Hungarian Disco-anthem (fuck yeah!) komt Gebouw-T écht los, de klassieke leegte voor het podium wordt opgevuld en er wordt weliswaar gedanst, en niet alleen door de nog steeds even energieke frontman.


Donderdag 7 april, Gebouw-T, Bergen op Zoom | Foto's & tekst: Tim van Kleunen

Comments


bottom of page