top of page

Fotoverslag | Brugotta Metal Night - Brugge


Zeer toffe sfeer op de tweede, bijna uitverkochte, Brugotta Metal Night te Daverlo.


Eerste band was ArtFx, sinds 2016 een muzikale samenwerking tussen voormalig bassist van 'Chrimson Falls' Tom Trancez met drummer Ivo Cardon; gitarist Dempsey Derous en als kers op de taart de vrouw van Ivo, Elke Vanhoutte als fotogenieke frontvrouw. Die avond was ook de laatste van Dempsey, die vervangen wordt door Hannes Ryheul. Wel naar mijn goesting, die band.


Wryngd (ex leden van Citizinsane) beleefden hun try-out show in Daverlo. Echter zonder drummer - goeie drummers kunnen zich melden bij Steven Verstraete. Voor mijzelf (als Deep Purple / Uriah Heep en blues(-rock) liefhebber) iets te heavy, maar heb er wel van genoten.


Locus Control: een opdoffer van formaat. Een zeer gesmaakte (1-song-gig – met danseres!) tijdens de Brugotta Prince Tribute in de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg.

Gooi betonnen gitaarriffs met een twist en boze ritmes in een smeltkroes en roer het door met dysharmonische melodieën en je krijgt een indruk waar het geluid van Locus Control vandaan komt. Dit instru-METAL collectief is afkomstig uit verschillende plaatsen in West-Vlaanderen, al jaren thuisbasis voor enkele van de beste die België te bieden heeft in de heavy afdeling. Opgericht in 2006 is de band gestaag gegroeid. Terwijl de eerste EP gedompeld was in stoner-geassocieerde riffs, is het geluid voortdurend geëvolueerd, waarbij alle grenzen van metal, prog en stoner werden verkend. Hou je vast voor 10 minuten durende nummers die door een myriade van emoties zweven. Met twee albums op zak (Attavita °2013, Liggur °2017), elk geprezen met meerdere uitstekende recensies en live ondersteund met energieke rockshows, rust de band niet op zijn lauweren. Diep duikend in nieuwe ideeën maakt de band zich op voor ronde drie. Als bisnummer deden ze hun Prince tribute song Bat Dance, jammer genoeg zonder danseres :-)


Als afsluiter van deze geweldige avond Aeveris met metalcore (beïnvloed door Lamb of God, Killswitch Engage, Slipknot, At The Gates en Trivium).

Aeveris werd in 2021 gevormd door leden van Fields Of Troy, Thorium, Lethal Injury, Always Fallen en Horizons. Met een combinatie van melodieuze riffs, technische drumbeats en diverse zangtechnieken creëert het vijftal een beukend en zwaar geheel dat toch pakkend klinkt vanaf de eerste noot.

In november 2021 bracht de band debuutsingle ‘Shapeless’ uit, twee maanden later gevolgd door ‘Segregating The Wicked’. Eind 2022 sloeg Aeveris ongenadig toe met het debuutalbum ‘White Elephant’, door Rock Tribune omschreven als ‘een plaat met een open en vol geluid waar snel en agressief wordt gespeeld met evenwel ruimte voor melodie’.

Telkens wanneer ik deze band zie en hoor, vind ik het jammer dat er geen verhoog is op het podium, want wat kan deze zanger prachtig en hoog springen (hetgeen hij jammer genoeg niet deed deze avond – misschien plakten zijn zolen ook zo op de grond als de onze (vanwege het ‘gesturte’ bier op de grond).

Voor, tussen en na de optredens draaide Robin Van Oyen passende platen, met voor elk wat wils: geregeld Dio (in verscheidene verbanden) gehoord die avond.

Maak zéker een afspraak voor de derde editie!Artfx


Wryngd


Locus Control


Aeveris


 

zaterdag 25 maart 2023, Brugotta - (Brugge, BE) | Foto's & tekst: Michel de Pourcq


bottom of page