top of page

Fotoverslag | Bai Kamara Jr., Brugge

Singer-songwriter Bai Kamara Jr. komt uit Sierra Leone maar spendeerde een groot deel van zijn jeugd in Groot-Brittannië en in België, zowat zijn tweede vaderland. Zijn muziek is een opwindende smeltkroes van R&B, soul, blues, funk en jazz. Hij beschikt over een warme stem, soms funky en dan weer ingetogen, die niet zelden wordt vergeleken met die van Sting, Seal of Michael Kiwanuka.

Voor zijn nieuwste album Salone verdiept Bai Kamara Jr. zich in de muzikale roots van zijn vaderland. De opname bevat vijftien originele tracks waarin hij zich van zijn meest bluesy kant laat kennen.


De titel Salone betekent gewoonweg Sierra Leone in de Krio-taal. Als zoon van de voormalige ambassadeur van Sierra Leone in Brussel, volgde Bai Kamara Jr. een erg avontuurlijk artistiek pad. Zo deelde hij het podium met internationale artiesten zoals Habib Koité, Cassandra Wilson, Rokia Traoré, Youssou N’Dour en Keziah Jones. Bai was de openingsact tijdens de ‘Love Album International Tour’ van Vanessa Paradis en zong met en bij Dani Klein van Vaya Con Dios.


Op Salone speelt en zingt hij alle partijen en haalt daarbij zijn muzikale inspiratie meer dan ooit uit zijn Afrikaanse roots. Tijdens de Salone live-tournee wordt Bai vergezeld door zijn nieuwe begeleidingsband The Voodoo Sniffers. Zij versterken Bai’s opwindende sound met een hoog spanningsveld aan akoestische instrumentatie. Neem hierbij zijn uiterst warme soulstem en je krijgt een subtiele blues- en rootsexperience.

(Bron: CC Brugge)

 

zaterdag 13 november 2021, Koninklijke Stadsschouwburg (Brugge) | Foto's & tekst: Michel de Pourcq

Comments


bottom of page