top of page

Embrace the future of Music : Consouling Crowdfunding


Consouling Sounds, voor de vaste of sporadische lezer van Brothers In Raw zeker geen onbekende naam. Onder deze naam hebben ze sinds 2008 al ruwweg 200 platen uitgebracht (Amenra, Pothamus, Mother, Modder, Battle Of Mice, ...) en daar hoort iets bij. Namelijk bij het vervaardigen van een lp wordt er altijd eerst een test-press gemaakt waarbij de opdrachtgever dan kan nakijken als alles goed klinkt, de juiste snelheid en volume en nog wat details. Pas nadat de klant zijn ok geeft gaat de vinyl in productie.


Je kan je dus inbeelden dat Consouling in al die jaren een mooie collectie van test-

pressings heeft. En nu is er dus de kans om een stukje Belgische muziekgeschiedenis in huis te halen.Maar met een achterliggend idee. Namelijk geld inzamelen om volgend jaar een nieuwe editie van het Deep Listening Festival te kunnen organiseren. Het Deep Listening Festival is namelijk de plaats om muziek, kunst en technologie te laten versmelten tot 1 geheel. Door middel van optredens, exposities, interactieve exposities en gesprekken aantonen dat er meer dan voldoende plaats is voor innovatie en vooral investeren in niche muziek. Op deze manier wordt een vaak minder belicht deeltje van de muziekindustrie in de kijker gezet en dat werpt zijn vruchten af.


Ook wordt er op die manier omgegaan met maatschappelijk relevante kwesties en het verband tussen muziek en mentaal welzijn.

Daarom dat Consouling nu kluis open doet met hun schat aan muziek. Zelf zeggen ze :

“Door het archief te openen spelen we met het idee dat onze fans een deel van onze geschiedenis en Consouling Sounds bezitten. Het doel is om extra (financiële) middelen te verwerven en te gebruiken voor Deep Listening Festival 2023 door deze testdrukken te veilen, te verloten en uit te delen via verschillende donatiesystemen op een digitaal of virtueel platform.“

Consouling wil op deze manier blijven investeren in nieuwe ideeën en nu hebben ze een systeem opgezet waarbij je dus die platen kan bemachtigen. Platen van onder andere Amenra, Battle Of Mice, Jarboe, Mother, en vele anderen.


Hoe?

Je klikt op deze link en dan kom je terecht op een duidelijk website waarbij je ofwel rechtstreeks kan bieden op een plaat, een vrije gift geven of je kan een aantal tombola lotjes kopen waarbij er sowieso een winnaar verloot wordt. Al dit geld gaat rechtsreeks naar de VZW en wordt gebruikt voor het festival. De website biedt ook genoeg transparantie om te kunnen zien waar je geld naar toe gaat. Ondertussen staat de teller op 1025 euro en ik hoop dat als mensen dit artikel gelezen hebben het nog meer de lucht in gaat.

Dus waar wacht je nog op. Consouling is 1 grote familie die zich ondertussen uitstrekt op verschillende continenten en een community met een passie voor muziek. Net zoals wij bij Brothers in Raw.


Comments


bottom of page