top of page

Concertverslag | Ways Away + supports, Kavka Oudaan

We zitten volop in het festivalseizoen, maar dat betekent niet dat er geen concerten zijn. Zo zakten we afgelopen maandag af naar Antwerpen om Ways Away aan het werk te zien. Ze werden vergezeld van Rigged en Feverchild, twee Belgische voorprogramma's en last minute werd ook de Amerikaanse band Narrow Head aan de line-up toegevoegd. Het werd een drukke avond waarbij het publiek met nog wat maandag-moeheid te kampen had.


Rigged

De eerste band die op het menu stond in de Kavka Oudaan afgelopen maandag was de Belgische Rigged. We krijgen een vierkoppige band bestaande uit zanger Roy, gitarist Jan, bassiste Cynthia en drummer Alex. Altijd wel leuk om wat female power te zien op het podium natuurlijk! Rigged brengt leuke muziek, maar krijgt het publiek helaas nog niet wakker geschud Ik heb vooral het gevoel dat ze nog wat onwennig en ongeorganiseerd op het podium staan.


Feverchild

De volgende op het programma waren Feverchild, een band uit het Gentse die duidelijk al wat meer podiumervaring had, ook al bestaan ze pas sinds 2021. Met z'n vijf en vier microfoons (geen zorgen, we kregen geen Hollywood Undead toestanden) is het podium bijna te klein. Hier lieten ze zich gelukkig niet door tegenhouden.


Ze geven er meteen een mep op en mogen net zoals Rigged een half uur het allerbeste van zichzelf geven. Veel van hun liedjes gaan over afscheid, zoals de band ook zelf aangeeft. Hierbij krijgen we nog even een korte speech van de zanger die ons er even aan doet herinneren dat we niet mogen vergeten te checken bij vrienden en familie hoe het met hen gaat. De 30 minuten vliegen voorbij en voor we het weten zit de set er alweer op.


Narrow Head

De Amerikaanse Narrow Head stond eigenlijk op zondag 2 juli gepland in de Kavka Oudaan. Enkele dagen voor de show zou plaatsvinden, werd echter aangekondigd dat de band verplaatst zou worden naar maandag 3 juli. In plaats van 3 bands werden we dus getrakteerd op 4 bands afgelopen maandag.


Als je had verwacht dat het publiek intussen een beetje opgewarmd zou raken, dacht je verkeerd. Ook bij Narrow Head bleef het vrij stil buiten wat standaard applaus en gefluit na afloop van elk nummer. Zelfs zanger Jacob Duarte zei op een gegeven moment dat het awfully quiet was in de zaal. Gelukkig spot ik wel enkele zielen die met overtuiging een liedje hier en daar meezingen, maar een groot succes werd het optreden van Narrow Head helaas niet. Naar het einde van de set werd er wel een heel stevig nummer gespeeld waarbij de zanger de longen uit zijn lijf schreeuwt. Dit was duidelijk de binnenkopper, want dit was zowat het enige nummer waarbij het publiek een beetje meer enthousiasme toonde. Overall een goeie performance van de band, vol energie, gevuld met nummers en weinig blabla tussendoor. Al vond ik het jammer dat ze toch 45 minuten speelden in plaats van de voorziene 30 minuten, waardoor ik een groot deel van Ways Away miste, sad face.Ways Away

Narrow Head waren niet de enige die voor de eerste keer in Europa kwamen touren. Ook voor Ways Away is het hun eerste keer in Europa. Een kleine naam in het muzieklandschap, maar het is een band die enkele grotere namen samenbrengt. Zo is zanger Jesse Barnett ook de lead van Stick To Your Guns, kennen we gitarist Serie Loobkoff van onder andere Samiam en doet drummer Jared Shavelson een belletje ringen bij BoySetsFire.


Een twintigtal minuten na de voorziene aanvang was het dan eindelijk de beurt aan de main act van de avond. We zagen ze vorige maand reeds aan het werk op Jera On Air, dus we wisten al een beetje waar we ons aan konden verwachten. Ways Away krijgt het podium voor 45 minuten, wat eigenlijk vrij weinig is voor een headliner, maar gezien het volle programma snap ik het ook ergens wel. Al blijft het wel jammer natuurlijk. De groep ramt er wel een 14-tal liedjes door. En goeie liedjes dan nog, dus al bij al was het oké.


Hoewel de muziek dus zeker goed zit en de band als een groep vrienden op het podium staat, blijft het publiek vrij rustig. Bij de eerste noten van I Got Low is er weinig reactie en ook tijdens Never Mind The Dog zien we niet veel verandering. De band houdt het tempo vlotjes aan en brengt onder andere ook Savannah (niet toevallig de naam van zanger Jesse's verloofde) en For A Moment I Don't Wanna Die. Helaas zat het er voor mij dan al op want de combinatie van een uitgelopen programma en problemen met de trein weerhielden mij ervan de volledige show te zien. Heel jammer want Ways Away heeft echt leuke songs én een fijne vibe. Volgende keer beter! 

Maandag 3 juli 2023, Kavka Oudaan (Antwerpen, BE) | Foto's & tekst: Maui Vindevogel
Comments


bottom of page