top of page

Concertverslag | The Ocean + LLNN + Playgrounded, Botanique


Nu we allemaal in vrede afscheid hebben genomen van het festivalseizoen 2022, is het tijd om terug te keren naar de clubs. De gevolgen van die vervelende pandemie (gecancelde tours, torenhoge kosten) blijven helaas nog steeds zichtbaar. Toch zijn er gelukkig ook uitgestelde shows die daadwerkelijk plaatsvinden. Zo ook deze Pelagic Records tour met 3 totaal verschillende bands.De Nederlands/Griekse band Playgrounded mocht de spits afbijten. Het was mooi om te zien dat er toch al een heel pak mensen waren afgezakt voor deze band. Hun eigenzinnige mix van melodische alternatieve rock met een post-metal sausje sloeg overduidelijk aan bij het publiek. In het begin had ik best wel wat moeite met de cleane zang (die erg goed was), maar hoe meer ik in de nummers geraakte, hoe beter ik het vond. Eigenlijk de perfecte 'rustige' opwarmer voor het Deense geweld dat er zat aan te komen.En zo hebben we meteen een benaming gevonden voor 'Deens geweld', namelijk LLNN (geloof me, zelfs de zanger vraagt zich af waarom hij de band zo genoemd heeft. Zeg het maar eens 5x na elkaar). Vorig jaar bracht de band Unmaker uit op Pelagic Records en net zoals op de plaat begonnen ze het optreden met het eerste nummer Imperial. Je kan dat nummer vergelijken als binnenkomen in een café, iedereen overhoop knallen en dan bebloed aan de bar je biertje opdrinken. Wat een binnenkomer! Het blijft fascinerend hoe 1 gitarist, 1 bassist, 1 drummer en 1 keyboardkerel zoveel lawaai kunnen produceren. Pluim voor de geluidstechnicus die toetsenist Ketil perfect in de mix zette. Vaak hoor je de synths tijdens shows bijna niet, maar hier stonden ze zeker perfect.


Zelfs nu bij het schrijven van het verslag overvalt me weer de intensiteit van dit optreden. Na een gesprek buiten met zanger Christian was het ook fijn om te horen dat 4 jongens uit de hardcore scene zichzelf ook nog altijd bestempelen als een hardcore band. Zo zie je maar dat definities van vakjes altijd met een korrel zout genomen mogen worden.The Ocean. In mei van dit jaar nog aan het werk gezien tijdens dunk!festival 2022. Toen 'stoorde' het gepolijste, klinische, Duitse kantje van de band mij een beetje. Had het te maken met de vermoeidheid van zoveel trappen doen, of het feit dat de zanger zich op krukken moest begeven? Ik weet het niet, maar het pakte me niet vast. Herkansing vandaag dus in de Botanique.


En een herkansing die The Ocean met beide armen en benen heeft gegrepen. Intensiteit op het maximum, een dolenthousiast publiek en vooral een zanger die keigemakkelijk en probleemloos wisselt tussen cleane zang en geschreeuw. Wat een artiest, en wat een tot in de puntjes verzorgde band! Van het geluid tot de belichting tot de opbouw van de songs! The Ocean fungeert als een klein fabriekje dat op volle toeren draait. En aan de reactie van het publiek te zien, zal dit fabriekje niet snel sluiten.Ergens blij dat dit de kickstart was van een overvol clubseizoen. Eentje dat je energie geeft en een schoolvoorbeeld is van wat metal allemaal kan betekenen. Heerlijk!*foto's komen van hun NL show in Rotterdam afgelopen 24 augustus. Met dank aan Jessica voor de foto's.

bottom of page