top of page

Concertverslag | The Haunted Youth, Vooruit


Een zitten concert. Geloof het of niet, maar in de 12 jaren gevuld met concerten, had ik nog nooit een zittend concert meegemaakt. Door de aanhoudende maatregelen was het nu echter niet anders. Het concert van The Haunted Youth werd van de balzaal naar de theaterzaal verplaatst, dus trok ik met veel verwondering richting de Vooruit in Gent afgelopen vrijdag. Laten we eerst even aanhalen wat een prachtige zaal de theaterzaal is, wow! Ik hoorde een hoop bezoekers de zaal binnentreden en enkele kreten van verwondering slaken. Damn, een goed begin!


En dan de groep waar het allemaal om draaide: je kent ze misschien wel, The Haunted Youth. En als dat niet zo is, dan zal er waarschijnlijk een belletje gaan rinkelen als je hun hitsong Teen Rebel hoort. Eerder dit jaar won de groep rond de Hasseltse Joachim Liebens nog De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Met hun meesleepende pscyh pop focussen ze met hun songteksten op pijn, hoop, en hoe het voelt om onbegrepen te zijn. De zaal werd mooi gevuld, en de korte maar krachtige avond kon beginnen rond 20u15.


The Haunted Youth had geen introductie of opwarming nodig. Rustig betraden ze het podium onder applaus van het aanwezige publiek. Zoals ik reeds vreesde, was er minder enthousiasme te bespeuren doorheen de volledige set vanwege het verplichte zitten. Dit was voor mij de eerste keer dat ik The Haunted Youth aan het werk zag, maar één ding was meteen duidelijk: het is een bende die met veel plezier en overtuiging op het podium staat. En ze weten hoe ze een zaal moeten entertainenen, al lijken ze zelf vrij nuchter en bescheiden eens de liedjes aflopen. Het publiek sloot elk liedje wel steevast af met een flink applaus, maar het was pas bij de eerste noten van hun hitsong Teen Rebel dat we wat meer enthousiasme te horen kregen in de zaal. De groep speelde liedje na liedje steengoed, en wat wenste ik dat we met z'n allen konden dansen! Na een uurtje liep The Haunted Youth het podium af... jawel, om nog even terug te komen voor de befaamde encore te spelen. Hier krijgen we hun andere populaire song Coming Home nog te horen. Iedereen zal zeker blij naar huis zijn gegaan na een top performance, stiekem toch hopend op een staand concert de volgende keer. Fingers crossed! 

vrijdag 3 december 2021, Vooruit (Gent) | Foto's en tekst: Maui VindevogelComments


bottom of page