top of page

Concertverslag | Shht, Cactus Club


Op 22 oktober 2022 opent de Cactus Club plechtig haar nieuwe concertzaal langs de Bargeweg, vlakbij het station van Brugge. Het event is spijtig genoeg al uitverkocht.

Op uitnodiging van onze fotograaf Franky Vanhove kon ik op vrijdag 30 september 2022 echter een try-out avond meemaken, waarbij vrijwilligers en speciale genodigden als lucky guinea pigs de zaal al eens mochten indansen op de knotsgekke muziek van Shht. Ik zag deze voor mij toen nog onbekende band deze zomer al op Les Nuits Botanique als voorprogramma van Viagra Boys en miste ze door omstandigheden op Leffingeleuren.

Check bovenstaande link en je zult onmiddellijk begrijpen, dat deze avant-gardistische jongens een cuckoo live-reputatie hebben, die met niks anders te vergelijken is.


Net als in de Botanique fladderden ze hand-klappend als dartele bosnimfen doorheen de zaal, gekleed in hun typische klokkenspel-onthullende, nylon-roze strakke pyjama's, om ludiek de act van de avond aan te kondigen, zijnde zichzelf.


De set bestond voornamelijk uit nummers van hun recentste EP, genaamd Oh, Shht!, waarbij Stick It To The Men, Newsflash, Stocklyfe en Rise And Shine een stuk energetischer klinken dan hun vorige EP Noneketanu. Nieuwe frontman James De Graef is naast ex-geluidsman van de band waarschijnlijk nog acrobaat geweest bij Cirque du Soleil, want naast rennen, vliegen, springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, slaagt hij er verdomme nog in perfect te zingen, zowel op het podium als tussen het publiek.


Onze Franky keek zich de ogen uit zijn lijf, maar voelde zich als een soldaat zonder geweer, want om nog onbekende reden mochten er die avond geen foto's genomen worden.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Franky heeft dan maar met zijn smartphone volgende kiekje genomen van een epileptisch James-momentje, te midden van het publiek.

Op donderdag 6 oktober 2022 kan je ze nog een laatste keer live bewonderen in de Democrazy te Gent, waarna Shht zich zal opmaken voor een lange winterslaap.


Benieuwd wat ze in de toekomst nog meer in petto hebben!


 

vrijdag 30 september 2022, Cactus Club (Brugge) | Foto: Franky Vanhove, tekst: Frederic Zwartjes

bottom of page