top of page

Concertverslag | Neck Deep - Vooruit

Nog eens een concertje meepikken in mijn eigen stad? Yes! En dan nog van één van mijn favoriete groepen? Dubbel yes! Gisteren stond niemand minder dan Neck Deep namelijk in de prachtige concertzaal van de Vooruit. De deuren openden zich om 19u30 en gelukkig was de storm tegen dan al wat gaan liggen.


Als opwarmer brachten ze Static Dress mee. Ik kan me niet herinneren dat ik deze jongens ooit al eens aan het werk zag dus ik was alvast benieuwd. Het publiek werd meteen overladen met een stevige dosis screams en emo muziek, wat me toch wat deed twijfelen aan de keuze van dit specifieke voorprogramma voor een rasechte poppunk groep als Neck Deep. Soit, dat even terzijde. Static Dress had precies toch enkele fans in het publiek zitten al kregen ze de grote meerderheid met moeite mee. Vanaf het eerste liedje werd er gevraagd om mosh- en circlepits. Er kwam echter geen antwoord van het publiek, maar de aanhouder wint en uiteindelijk kwam er toch beweging in. Hoewel de groep een half uur lang vol energie het beste van zichzelf gaf, werd het helaas geen hoogvlieger.


Om kwart na negen gingen de lichten dan eindelijk uit voor dé act van de avond: Neck Deep! De set werd geopend met twee liedjes van hun meest recente album uit 2020, All Distortions Are Intentional. Met Sonderland was het een beetje een mindere start met Lowlife werd al meer gesmaakt. Gelukkig werd de avond een mix van alle albums want daarna werden drie toppers van (naar mijn mening één van hun beste albums) Life's Not Out To Get You gespeeld. Iets later werd daar ook nog Smooth Seas Don't Make Good Sailors aan toegevoegd (blijkbaar het meest getatoeëerde liedje van Neck Deep). Daartussen werd ook even het geweld in de wereld en specifiek in Gaza aangeklaagd met een 'Free Palestine' tijdens Citizens of Earth.


Intussen konden we massaal genieten van moshpits en ongeloofelijk veel energie, terwijl zanger Ben Barlow even getrakteerd werd op een jointje vanuit het publiek. Met What Did You Expect, een liedje van hun eerste EP (en daarna ook hergebruikt op hun eerste full-length album), ging deze energie zelf nog een versnelling hoger. Het was duidelijk dat de oude muziek nog steeds het best scoort bij de Neck Deep fans. Daarna was het echter tijd voor een volledige ommezwaai van oud naar nieuw en werden hun vier meest recente liedjes gespeeld, waaronder een liedje over een gebroken hart en eentje over aliens. Het verschil moet er zijn, right? Trouwens, voor de fans van deze nieuwe songs: 3 van de 4 zullen op hun nieuwe, selftitled album staan dat verschijnt op 19 januari.


She's a God passeerde ook nog even voor één van hun alleerste liedjes werd gespeeld: A Part Of Me, een absolute favoriet ookal is dit net een van hun zachtste songs. Met December (hoeveel keer brachten ze die al uit?) kwam er een einde aan de set, waarna er naar goede gewoonte 'fuck Neck Deep' werd geroepen tot de groep zich weer liet zien op het podium. Een driekoppige encore zette de zaal nog een laatste keer in vuur en vlam. Motion Sickness, Gold Steps en natuurlijk afsluiter In Bloom waren nog een laatste schot in de roos.


Na gisterenavond is het duidelijk waarom Neck Deep nog steeds één van de beste poppunk bands is. Ze brengen steeds opnieuw geweldige muziek en live geniet je altijd van de meeste energieke shows. Gent, you did not disappoint!

 

Donderdag 2 november 2023 (Vooruit, Gent) | Tekst & foto's: Maui Vindevogel


bottom of page