top of page

Concertverslag | Monster Magnet + RRRags, Het Depot


vrijdag 31 januari 2020, Het Depot (Leuven) | Foto's: 135mm, Tekst: Goedele Godfroid

RRRAGS

Ze zien eruit als fervente Desertfest gangers en zijn misschien wel mijn meest favoriete ontdekking van dit jaar. Geweldig als je met een band direct mee kan zijn zonder een enkel nummer te kennen. Variatie, een gezonde dosis spice en een opzwepend tempo is een gouden combinatie om een goede avond in te zetten. Hoe Monster Magnet ze gevonden heeft is niet belangrijk (*), maar het is goed dat het gebeurd is want deze twee bands zijn een match made in heaven.

De drummer van Rrrags neemt ook de meeste vocals voor zijn rekening en daarmee hebben ze een leuke a-typische band line-up. Hoewel ik dacht dat de twee R'en in RRRags stonden voor Rock en Roll, blijken ze te staan voor de namen van de drie muzikanten: Rob, Rob en Ron.

Garrett Sweeney (Gitarist Monster Magnet) stond als een goede huisvader trots vanachter de coulissen te kijken naar de laatste 20 minuten van de show waarin de mannen van RRRags volledig los gingen in iets dat leek op een jamsessie. Spontaan geweld waarin de gitarist ettelijke epische minuten lang het podium aan stukken shredde, de bassist een groove aangaf waar zelfs mijn beenharen op dansten en de drummer verkrampte gezichtsuitdrukkingen begon te vertonen van al de inspanningen.

Ze lijken fun te hebben op het podium, en het publiek zal het geweten hebben. Dit is het soort band dat je uit een kutdag kan helpen.


Setlist

Fridge

Sad Sanity

On With The Journey

Ararat

Sugarcube

Demons Dancing

Hellfire

Bones

Silence is Deafening

Galaxy’s Hygiene

 

MONSTER MAGNET

De mannen van Monster magnet komen dan wel vaak naar België, ze veranderen hun setlist telkens grondig zodat je na hun twintigste concert toch hun hele oeuvre aanschouwd hebt. Dit keer heette de tour 'Powertrip: A Celebration'. Uiteraard met klassiekers zoals Space Lord maar dit keer ook wat minder bekende nummers zoals See You In Hell en Temple Of Your Dreams.

Toch is het niet de keuze in nummers dat Monster Magnet een goede live band maakt. De eerste keer dat ik ze zag speelden ze in de Metal Dome op Graspop en was ik onder de indruk door de lichtjes geile, relaxte (lees: geïntoxiceerde) sfeer dat er hing. Moest ik blind zijn had je mij waarschijnlijk daar en dan kunnen wijsmaken dat ik temidden een orgie terecht was gekomen. Op CD klinkt het allemaal oké, maar live is het een ander soort natuurkracht waar je keer op keer van kan genieten.

Dave bezit nog steeds 1 van de coolste rock vocals, maar elke keer stel ik mij ook onder de indruk van hoe goed Garrett en Phil hun snaren bespelen. Bassist Chris Kosnik was er niet bij maar werd vervangen door een andere bassist. Of dit permanent is, is niet duidelijk.

Tijdens de encore hadden ze genoeg van Powertrip en speelden ze nog een paar nummers van hun andere albums zoals Look To Your Orb For The Warning en Negasonic Teenage Warhead. Het werd een zwaar feestje, maar dat kan ook niet anders. Monster Magnet stelt nooit teleur in het maken van ambience en zorgen voor lege vaten aan bier en volle vaten aan rock en roll.

Heb je Monster Magnet of RRRags gemist maar wou je ze wel zien OF heb je simpelweg nog altijd niet genoeg van Dave's verleidende blikken dan kan je nog altijd op 12 februari afzakken naar de Trix in Antwerpen!


Setlist

Intro (Goliath and the Vampires)

Atomic Clock

Tractor

Crop Circle

Temple of Your Dreams

3rd Eye Landslide

See You in Hell

Baby Götterdämmerung

Bummer

Powertrip

Space Lord

Encore

Twin Earth

The Right Stuff (Robert Calvert cover)

Look to Your Orb for the Warning

Negasonic Teenage Warheadmet dank aan 135mm om ons zijn foto's te laten gebruiken. (*) Belangrijk of niet, we hebben de match made in heaven te danken aan organisator Orange Factory die zelf de support mocht kiezen!


#concertreview #concertverslag #liveshow #liveconcert #concert #goedelegodfroid #135mm #hetdepot #hetdepotleuven #monstermagnet #rrrags

bottom of page