top of page

Concertverslag | Meau, Viernulvier Gent

Het moet niet altijd moshpits en geschreeuw zijn. Soms doe ook ik het eens wat rustiger aan. Zo zakte ik afgelopen woensdag opnieuw af naar kunstcentrum Viernulvier. Niet voor Desertfest, maar wel voor de Nederlandse MEAU. Als die naam je niet meteen iets zegt, dan zal het liedje Dat Heb Jij Gedaan misschien een belletje doen rinkelen. De 22-jarige singer-songwriter wist in geen tijd Nederland en België te veroveren met haar hit.


Amina

Support van de avond was Amina, een landgenote van MEAU. Met een klein kwartiertje vertraging en een vrij volle zaal kwam de zangeres samen met haar painist het podium op. Het werd al snel duidelijk dat Amina een uitstekende keuze als opwarmer was. Nederlandstalige songs die met overtuiging én bovendien een krachtige stem gebracht werden. Er was plaats voor liedjes over liefde, zelfontplooiing en superhelden in de vorm van ouders.


Amina kon perfect haar set aan elkaar breien met enkele anekdotes. Zo bleek Gent haar favoriete stad te zijn aangezien ze er enkele jaren geleden haar huidige liefde tegen het lijf liep. Ze wist het publiek in te palmen met haar charme en houdt aan haar allereerste muzikale passage in Gent zeker en vast enkele fans over. Met Gebruiksaanwijzing, een liedje dat gisteren uitkwam op Spotify, wist ze nog een laatste keer het publiek te bekoren.


MEAU

In alle eerlijkheid kende ik MEAU vrijwel enkel van die ene hit. Toen ze het podium opkwam met maar liefst 5 bandleden, verschoot ik dus wel even. Alle verwachtingen van een intieme, rustige show gingen meteen overboord en ik was meteen aangenaam verrast. Het startschot werd gegeven met Ouder, Kalmte en Tegen De Klippen Op. Na enkele liedjes vraagt een fan om een BeReal foto te maken en de zangeres doet dit met plezier.


Wat me vooral opviel was dat er gezorgd werd voor een perfecte balans tussen rustige en energieke nummers. Ze brengt zowel breekbare liedjes (al dan niet helemaal alleen op het podium) als songs waar iedereen, inclusief de aanwezigen op het podium, de beentjes los schudden. Ook de thema's die aan bod komen in muzikale vorm zijn uiteenlopend (van botkanker tot gelukkig zijn maar toch je niet goed voelen). Je zou haast vergeten dat MEAU slechts 22 jaar is. Levenswijsheid lijkt ze goed over te brengen in haar repertoire.

Na Als Jij Maar Bij Me Bent verlaat iedereen even het podium om onder luid applaus natuurlijk terug te keren. De encore bestond uit maar liefst vier extra liedjes en ging van start met Vrouwen Onder Ons. Na God Ik Mis Het was het dan eindelijk tijd voor het nummer waar de zaal duidelijk op zat te wachten. Dat Heb Jij Gedaan werd door de uitverkochte zaal uit volle borst meegezongen en ook MEAU en haar band genoten hier duidelijk van. Als afsluiter werd gekozen voor Afgesloten waarbij we de nog een laatste keer een portie emotie en energie kregen.


Na haar aan het werk te hebben gezien mag het duidelijk zijn dat MEAU veel meer is dan een eendagsvlieg of one-hit-wonder. Ze brengt leuke nummers, heeft een prachtige stem en weet het publiek mee te krijgen. Een absolute aanrader om live te aanschouwen.


 

Woensdag 2 november 2022, VIERNULVIER (Gent, BE) | Tekst & foto's: Maui Vindevogel

Comments


bottom of page