top of page

Concertverslag | MaYaN 10th Anniversary Show


Zo sta je de ene dag bij het 20 jarig bestaan van Epica, en nog geen week later vieren Mark Jansen en Ariën van Weesenbeek alweer het 10 jarig bestaan van hun andere band MaYaN in de Effenaar in Eindhoven! En eigenlijk kunnen we daar zelfs alweer 12,5 jaar van maken omdat dit jubileum in 2020 al gevierd had moeten worden.


Het Belgische 'Off The Cross' werd aangekondigd als voorprogramma en hier was ik erg blij mee! Deze band zag ik afgelopen jaar in het voorprogramma van de Epica 'Omega Alive' stream en was hier erg benieuwd naar geworden!

De band beschrijft zichzelf als: 'Often terrifying, yet you can't help yourself from singing along to the catchy choruses.' Dit klopt zeker, want het is echt een goede mix tussen een portie stevige metal en aanstekelijke melodieën waar je niet stil op kunt staan. Ik ga ze zeker nog een keer live bezoeken!


Dan is het tijd voor MaYaN. Een band waar ik echt in heb moeten komen de afgelopen jaren, daar ben ik wel eerlijk in. In 2017 zag ik ze voor het eerst live als voorprogramma, en ik was toen nog geen fan. Het is vooral heel erg veel tegelijk op één podium. Nu kan ik dit juist wel waarderen en heb ik ze zelfs al meerdere keren als headliner opgezocht!

Oren en ogen kom ik nog steeds wel tekort, want met 2 zangeressen en 3 zangers is het soms wel even zoeken waar het geluid vandaan komt haha. Op het hoogtepunt staan er zelfs wel eens 10 bandleden tegelijk op het podium! Gelukkig heeft de band daar wel een goede balans in gevonden door veel af te wisselen tijdens de nummers.

Speciaal voor het 10 jarig bestaan werden er een aantal gastartiesten verzameld. Voor mij niet perse allemaal nieuwe gezichten, want gitarist Arjan Rijnen, celliste Elianne Anemaat en ook voormalig toetsenist Jack Driessen heb ik al vaker live gezien met MaYaN. Wel nieuw voor mij waren basgitarist Rob van der Loo en toetsenist Joost van den Broek!

Niet alleen het publiek had het meer dan naar zijn zin, ook de band genoot van elk moment!

Voor mij ook weer een avond met alleen maar één grote glimlach op mijn gezicht.

Op naar de volgende 10 jaar!

Setlist MaYaN:

1. Symphony of Aggression

2. Burn Your Witches

3. Saints Don't Die

4. War on Terror

5. Drown the Demon

6. The Power Process

7. Dhyana

8. The Rhythym of Freedom

9. Paladins of Deceit

10. Stabat Mater

11. Hate Me as I Am

12. Devil in Disguise

13. Faceless Spies 14. Insano

15. The Flaming Rage of God

16. Rebirth from Despair

Encore:

17. Sinner's Last Retreat 18. Human Sacrifice

19. Bite the Bulle


Opmerkingen


bottom of page