top of page

Concertverslag | Marty O'Reilly & The Old Soul Orchestra - De Floeren Aap, Mechelen

Wij mochten in Mechelen kennis maken met drie gepassioneerde muzikanten. Want hoeveel liefde voor muziek moet je hebben, hoe gedreven moet je zijn om met enkele kerels in een busje kriskras door Europa te kruisen, op te treden in kleine locaties voor een habbekrats en er meer dan zeker financieel je broek aan te scheuren.

Laat echter de muziek van Marty O'Reilly & The Old Soul Orchestra zich perfect lenen voor kleine clubs of cafés zoals bv De Floeren Aap, een gezellige bar verscholen aan een klein binnenpleintje achter de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.

Zijn songs voelen als het warm wegzakken in een zacht kussen. Een mengeling van folk, blues en een scheutje soul.

Op het kleine podium van slechts enkele vierkante meters brachten Marty en zijn twee kornuiten, een viool- en contrabasspeler, een warme, intense set. Zelfs een gesprongen snaar in het eerste nummer weerhield Marty er niet van om een mooie solo te spelen.

Zalig om te zien hoe hard de muzikanten zelf opgingen in hun muziek, bijna in trance soms. Bij momenten leken ze meer voor zichzelf dan het publiek te spelen. De aandacht van dat publiek hadden ze (enkele tafeltjes achteraan niet te na gesproken) toch stevig vast. De laatste twee nummers werden dan ook volledig akoestisch tussen de tafels en stoelen gebracht.

Het geweldige aan deze bescheiden vorm van optreden is dat de muzikanten enorm aanspreekbaar zijn. Na afloop konden de nieuwe fans (want dit was het allereerste concert op Belgische bodem van het trio) een vlotte babbel slaan met de heren. Of om hen toch ietwat te steunen 1 of meerdere CD of Vinylexemplaren van hun albums, dat zijn er tot op heden drie, te kopen.

Bijzonder aangename kennismaking was het met deze mooie, fijne muzikant. Hopelijk komt hij snel nog eens terug en zullen er dan wat meer mensen bij zijn.


 

zaterdag 25 maart 2023, De Floeren Aap (Mechelen) | tekst + foto's: Jan Guisset

Met dank aan: Marty O'Reilly en Karen Proeme ProductionsCommentaires


bottom of page