top of page

Concertverslag | I Prevail, Ancienne Belgique

Afgelopen woensdag mocht I Prevail hun eerste van twee quasi uitverkochte concerten spelen in de Ancienne Belgique in Brussel. Het is de eerste keer dat de groep zo twee shows in één stad mag spelen in Europa, aldus de band zelf. Klein applausje voor het Belgische publiek! Het beloofde een warme en leuke avond te worden met maar liefst drie artiesten op de planning!


De Engelse Kid Bookie mocht de spits afbijten in de AB. Bij begin van zijn half uur durende set was de zaal echter nog vrij leeg. Met zijn combinatie van rock, punk en rappen zorgde de zanger er echt voor dat de zaal beetje bij beetje meer volk kreeg. Hij was duidelijk nog een onbekende in ons land, maar dat liet hij niet aan zijn hart komen. Vol overtuiging en enthousiasme begon de rapper/zanger aan zijn set met AI, gevolgd door zijn nieuwste release Scars. Hij breidde zijn vlotjes aan elkaar met wat gepraat tussendoor, en enkele shoutouts naar het de ouders en het kindje die op de eerste rij vertoefden. Jong geleerd is oud gedaan, right? Hij kreeg het publiek soms wat moeilijk mee, maar het moet gezegd worden: deze man had de nodige skills om op het podium te staan. Zijn combinatie van zingen, screams én rappen was echt wel dik in orde.


Het was 9 jaar geleden dat ik de Amerikaanse Set It Off voor het laatst aan het werk zag. Jawel, het was op Groezrock (R.I.P., je wordt gemist). Waar ze toen technische problemen hadden en uiteindelijk maar 15 minuten speelden, kregen ze nu gelukkig de volle drie kwartier om het beste van zichzelf te geven. Blijkbaar hebben de jongens niet stil gezeten en sindsdien een stevige fanbase opgebouwd in Europa. Met opener Parasite was het meteen duidelijk dat deze groep best wel gekend is in België. De sfeer zat er meteen in en frontman Cody Carson hypte het publek maar wat graag op. Het was wachten op de eerste moshpit, die uiteindelijk tijdens Evil People uitbrak. De cover van Linkin Park (Points of Authority) was een goedgekozen toevoeging aan de set. Aan het einde van de set, tijdens Why Worry, kregen we ook de eerste crowdsurfer van de avond en was de toon dus zéker gezet. Set It Off deed wat het moest doen met veel enthousiasme en interactiviteit: het podium opwarmen. En voor wie ze deze keer niet kon zien of ze gewoon nog een keer wil zien: ze lieten alvast weten volgend jaar terug te komen naar Europa met een headline tour!


I Prevail, minus clean vocalist Brian Burkheis, mocht iets na 21u zijn intrede doen op het podium van de AB. Onder veel enthousiasme werden ze onthaald in een quasi uitverkochte zaal. Er werd eerst een filmpje gespeeld, dat ook tijdens de show enkele combacks maakte, vooraleer de band erin hakte met There's Fear in Letting Go. De volledige setlist bestond uit liedjes van hun twee recente albums Trauma en True Power (op één uitzondering na natuurlijk). Een keuze die duidelijk gesmaakt kon worden door het publiek. De moshpit hield gedurende de hele show vlotjes aan en het publiek zong uit volle borst mee. En jawel, ook hun cover van Taylor Swift haar hit Blank Space werd gespeeld, als enige uitzondering. Swifties of niet, ook hier smulde het publiek van.


Hoewel Brian ontbrak, moeten het gezegd worden dat gitarist Dylan Bowman de rol van clean vocals erg goed op zich nam. Voor wie het mistte: Brian onderging een operatie aan zijn stembanden waardoor hij niet op deze tour aanwezig is. Het was dit of anderhalf jaar uitstellen. Ze hebben alleszins de juiste keuze gemaakt door Dylan de vocals te geven.Na een uurtje verdween de band van het podium na Hurricane. Natuurlijk kwamen ze nog even terug om twee van hun grootste hits te zingen. De power was dubbel en dik aanwezig tijdens Bow Down en ook afsluiter Gasoline zette de zaal nog eens in vuur en vlam (haha, get it?). Het werd een geweldige avond en I Prevail bewees nog maar eens wat voor een sterke band ze zijn.


 

Woensdag 23 mei 2024, Ancienne Belgique (Brussel) | Tekst: Maui Vindevogel Foto's: Cristina Vergara

Comentários


bottom of page