top of page

Concertverslag | I Prevail, AFAS Live

Na eerder zalen zoals 013 en Melkweg te hebben uitverkocht, keerde de Amerikaanse metalcore band I Prevail op zondag 19 mei terug naar Nederland voor een show in AFAS Live in Amsterdam. Dit keer met een man minder, want zanger Brian Burhkeiser is nog herstellend van een operatie en moest deze tour helaas uitzitten. In plaats van de gehele tour af te zeggen koos I Prevail ervoor om zijn zangstukken over te laten nemen door gitarist Dylan Bowman en de tour gewoon door te laten gaan. In een goed gevulde zaal mochten supports Kid Bookie en Set It Off, waar we helaas geen foto's van konden maken, de avond openen. Alle foto's van de show check je hier, maar wij waren er ook bij voor een concertverslag!


De avond werd geopend door de uit de UK afkomstige Kid Bookie, die een fijne blend van nu-metal en trap metal bracht. Kid Bookie, die eerder op tracks samen met onder andere Corey Taylor, Hacktivist en Icon For Hire werkte, wist met zijn korte set het al aanwezige publiek aardig mee te krijgen en zocht regelmatig de interactie op. Nieuwe tracks zoals AI (Save Yourself) en Scars kwamen voorbij, evenals nummers van eerdere EP’s en albums zoals Mass Hysteria, Liquor, Sex, Weed en afsluiter Stuck In My Ways.


Na Kid Bookie was het aan het Amerikaanse Set It Off  om het publiek verder op te warmen voor I Prevail. Set It Off slaagde erin om met een energieke set een groot deel van de zaal mee te krijgen. Helaas stond het geluid niet altijd even lekker afgesteld en waren er wat technische problemen met de microfoon van zanger Cody, die zo nu en dan uitviel. Ook werd de vaart soms wat uit de set gehaald, door de iets wat lange verhalen op het podium tussen de nummers door. Desondanks wist de band te overtuigen met een setlist gevuld met nieuwere tracks zoals Parasite en Fake Ass Friends, als oudere tracks zoals Why Worry en Wolf in Sheeps Clothing. Hun goed uitgevoerde cover van Linkin Park’s Points of Authority zorgde voor een tof momentje in de set.Een grotere zaal dit keer dus voor I Prevail, die goed vol stond en prima paste bij de grotere productie van de show.  De band begon hun set sterk met There’s Fear In Letting Go, gevolgd door het snellere Body Bag en hits als Bad Things. Ondanks de afwezigheid van vocalist Brian, deed gitarist Dylan het prima als vervanger en wist hij Eric prima te ondersteunen met de vocal duties. DOA was vocaal gezien dit keer niet hun sterkste nummer, maar werd luid meegezongen door het publiek en de energie in de zaal zat er lekker in.Het publiek was enthousiast en zong luid mee, de moshpit bleef bijna de hele avond gaan met als hoogtepunt de grote circlepit tijdens Judgement Day. De setlist bestond verder uit o.a. Breaking Down, Choke en Hurricane, voordat er met Bow Down en Gasoline sterk afgesloten werd. Misschien leek de stap van Melkweg en 013 naar AFAS Live wat groot voor een band als I Prevail, maar in Amsterdam bewezen ze (zelfs met een man minder) de verwachtingen waar te kunnen maken en ook hier een uitstekende show van formaat neer te kunnen zetten.I Prevail was dan misschien wel afgelopen, maar bezoekers die nog langs de Talent Stage liepen werden tijdens de after show getrakteerd op een sterke set van het Nederlandse Changing Tides. De metalcore/deathcore van de band sloeg aan en wist telkens meer publiek naar de ruimte toe te trekken. Afgaande op de rij bij de merch na de show, heeft Changing Tides zeker nieuwe fans voor zich weten te winnen. In juni staan ze op Jera On Air, dus ben je daar aanwezig dan is Changing Tides zeker een aanrader om te checken.

Zondag 19 mei 2024, I Prevail (AFAS Live, Amsterdam) | Tekst: Jeroen Verel Foto's: Jessica Santiago Lopez

Comments


bottom of page