top of page

Concertverslag | Highly Suspect, Trix


25 februari 2020, Trix (Antwerpen) | Tekst: Goedele Godfroid



Calva Louise

Niet conformeren aan een genre, maak gewoon je eigen genre. Dat is wat er gebeurt als je mensen van Venezuela, Nieuw Zeeland en Frankrijk samen zet en alle explosieven samen in een blender gooit tot iets van epische proporties. Een zangeres die alle stijlen aankan, zang harmonieen tussen de drie, en vooral veel magie. Funky gitaar effecten en de drumpad van de drummer zorgen voor een geweldige mix tussen garage rock, punk en elektronische muziek. Entertainment van het eerste nummer tot het laatste.


Highly Suspect

My Crew Is Dope. Daar staan de vier letters voor waar naar het laatste album van Highly Suspect genoemd is. Ze gingen van start met een reeks oldies but goldies om de sfeer in te zetten. Het laatste album is net zoals de andere rauw in emotie en je merkt dat frontman Johnny een open boek is over zijn problemen met drugs of depressies.

Naar traditie zong de bassist ook enkele nummers. Ze zijn gekend door veel verschillende songs te brengen doorheen hun albums, en live is dat niet anders. Bath Salts en Bloodfeather zijn rocknummers, maar er kwam ook blues en moderne popmuziek aan bod.

Johnny is een crowdpleaser en is duidelijk in zijn element op het podium, al ging hij daar soms een beetje overboord mee. Het is moeilijk om te feesten met veel zoveel tussenpauzes. Desondanks was het een fantastisch optreden, hun laatste album is zo’n andere stijl dan de eerste twee en toch wisten ze het samen te lijmen onder een mooi geheel. The crew was dope indeed, voor 1 keer mag je de tieners geloven.



Setlist

Bath Salts

Bloodfeather

Claudeland

Snow White

Juzo

Arizona

Canals

Taking Off

My Name Is Human

Round and Round

Lydia

Freakstreet

Encore:

Fly

Look Alive, Stay Alive

Everything Is Sex

Tetsuo's Bike

Tokyo Ghoul

The Silk Road

16

FWYT

Serotonia Wolf



Comments


bottom of page