top of page

Concertverslag| Equilibrium, Biebob


16 februari 2020, Biebob (Vosselaar) | Foto's: Jan Guisset, Tekst: Ilke ClissenEquilibrium zou hun Renegades tour afsluiten in Biebob, samen met Nailed to Obscurity en Lord of the Lost. Echter kon die laatste er niet bij zijn deze keer want, in de woorden van Dom; “The Lord himself got sick”. De zanger had hun vorige concert ook al moeten stil leggen omdat het niet meer ging en een risico zou worden voor zijn stem. Jammer voor de vele fans die enkel voor hen zouden komen, maar zij die het concert hiervoor hebben afgezegd hadden ongelijk.


Hierdoor en waarschijnlijk ook voor een deel door storm Dennis begon Nailed to Obscurity hun concert voor drie man en een paardenkop (voor de Nederlanders onder jullie, er waren nog niet veel mensen aanwezig).Ondanks dit bracht de band wel een sterke show en legde de zanger in elk nummer een waanzinnige hoeveelheid emotie. Tegen het einde van hun performance was er wel wat meer volk aanwezig, maar niet enorm veel. En eerlijk… dit is het soort concert waar ik het meest van houd. Een kleine zaal, zoals Biebob, met wel redelijk wat volk, maar nog genoeg personal space om me op mijn gemak te voelen en me geen zorgen te maken dat mijn haar in iedereen zijn of haar gezicht zal belanden. Ook het feit dat we op de tweede rij konden staan en dus een bangelijk zicht hadden was leuk meegenomen.


Een half uur vroeger dan verwacht begon dan ook Equilibrium aan hun set en met Renegades als opener, zat de energie in de zaal meteen goed. Het was ook nog bang afwachten of gitarist Dom wel mee op het podium zou staan, want net als de zanger van Lord of the Lost, was hij al een tijd ziek. Tijdens de vorige concerten werd hij ook steeds vervangen door mensen van de crew. Maar ja hoor, daar stond hij! Met de woorden “This has litteraly been the sickest tour ever”, gevolgd door een glimlach, was het duidelijk dat hij blij was om terug te zijn en de tour mee te kunnen afsluiten. Ook had Hati, de drummer van de band, als eerbetoon aan Lord of the Lost zijn make-up gedaan zoals hen, ja ja, zelfs met zwarte armen.


En wat een show hebben deze mannen neergezet… De sfeer en energie dropen er vanaf, letterlijk zelfs, want het zweet drupte van het plafond naar beneden, op het podium. Met hun stevige folknummers als Himmel und Feuer en Waldschrein kwam het nog meer op gang. Haren vlogen in het rond, er werd gesprongen, geklapt, gejuigd, er was een circle pit van wel twee personen… En wanneer Robse dan meerdere keren vraagt: “Are you ready for party with us???” (zijn zinsbouw, niet de mijne) schreeuwt iedereen het natuurlijk uit van enthousiasme.


Hoewel de show gevuld was met geweldige momenten, zijn er twee momenten die ik nu nog steeds niet uit mijn hoofd krijg. Het eerste was Freiflug. Het publiek werd gevraagd om de oh-oh-oh stukjes mee te zingen en ik kan je vertellen dat dit keer op keer magisch was. Maar het leukste moment van de avond was veruit Heimat. Ik weet niet of je ooit al de neiging hebt gehad om te springen en te headbangen tegelijk, maar dit nummer lokte zo’n gevoel uit bij mij. Ik had de hele tijd een glimlach op mijn gezicht en zag op een bepaald moment zelfs dat Dom met een glimlach terug keek. Toch ook wel een klein beetje magisch. Maar serieus, als je dit nummer niet kent, zet het zeker eens op en je begrijpt misschien wel wat ik bedoel.


Het rapstukje van Path of Destiny was ook wel zeker leuk om eens live te horen en Born to be Epic was uiteraard weer een momentje waar veel mensen op zaten te wachten. Het deuntje werd dan ook volop meegezongen. En dan, wat voor vele andere mensen volgens mij het hoogtepunt geweest moet zijn: Blut Im Auge. Ook weer eentje waar de melodie werd meegezongen en waarop iedereen zich nog eens voluit kon laten gaan. Ik geloof dat het zelfs dit nummer was waarop bassist Makki het publiek in ging om vlak achter ons verder te spelen. Uiteindelijk werd de show dan afgesloten met Rise of the Phoenix, een rustiger nummer, wat wel een mooie keuze was om deze energieke avond mee af te sluiten.Setlist

Renegades Tornado Himmel und Feuer Waldschrein Freiflug Apokalypse Path of Destiny Born to be Epic Prey Heimat Der Ewige Sieg The World is Enough

Encore

Final Tear Blut Im Auge Ruf in den Wind Rise of the Phoenix


#concertreview #concertverslag #liveshow #liveconcert #concert #ilkeclissen #janguisset #biebob #biebobvosselaar #biebobconcerts #equilibrium #nailedtoobscurity

Comments


bottom of page