top of page

Concerttip | Wolves In The Throne RoomOp 13 oktober krijgen we een magnifieke extreme package op bezoek in Doornroosje. Wolves in the Throne Room en Stygian Bough (een samenwerking tussen Bell Witch en Aerial Ruin) zijn artiesten die maar al te graag een beetje buiten de lijntjes kleuren.

Wolves In The Throne Room wist 2006 vriend en vijand te verrassen met hun debuutalbum ‘Diadem of 12 stars’ en de opvolger ‘Two Hunters’ uit 2007. De Amerikanen vonden het genre black metal opnieuw uit met hun muziek die een ode is aan regenstormen, de geur van brandend hout en de ontembare energie die heerst binnen de Noord-Amerikaanse bossen. De band heeft geen corpse-paint nodig om te overtuigen. Hun intrigrerende mix van black, doom, dark ambient en folk maakt Wolves In The Throne Room tot één van de meest gewilde bands in het extreme genre. Overal waar ze komen laten ze een onuitwisbare indruk achter. ‘Thrice Woven’ is de laatste langspeler uit 2017 met gastvocalen van onder meer Anna von Hausswolff en Steve Von Till (Neurosis). Na het vreemde tussenjaar 2020 wordt nieuw werk verwacht in 2021.


Stygian Bough is een nieuwe samenwerking tussen Bell Witch en Aerial Ruin. Dat klinkt op voorhand al als een ultieme combinatie. Transcedentale darkfolk samen met vergruizende doomriffs. Op ‘Mirror Reaper’ uit 2017 klinkt Bell Witch van een zwaarmoedigheid is waar geen licht aan kan ontsnappen. Op ‘Stygian Bough – Volume 1’, zo heet de nieuwe plaat, is het geluid iets lichter. Er is meer ruimte voor meditatieve zang en akoestische passages zonder dat het geheel aan heaviness inboet. Een betere opener van deze avond kunnen we niet wensen.


(Bron: Doornroosje) Tickes en info

donderdag 13 oktober 2022, Doornroosje Nijmegen
Comentários


bottom of page