top of page

Concerttip | Taake + Njordevel + Theotoxin - EffenaarMet bijna 30 jaar aan black metal ervaring heeft – de niet altijd onomstreden – Taake zichzelf opgebouwd tot een gerespecteerde en erkende band, zowel nationaal als internationaal. Van de release van frontman Hoest’s duistere debuutalbum 'Nattestid Ser Porten Vid' (1995) langs 'Doedskvad' (2005) tot zijn meest recente project 'Et Hav av Avstand' (2023); de Noorse Taake schroomt niet om tegen heilige huisjes aan te trappen. Ondanks een sterke verankering in de tradities van het genre heeft Taake altijd een oor gehad voor meer atonale en dissonante composities. Niet puur tremoloriffs dus, maar ook ruimte voor andere invloeden. Op zondag 24 maart komt de blackmetalband naar Effenaar voor een avond vol trve kvlt black metal met supports Nordjevel (NOR) en Theotoxin (AT).


De eveneens uit Noorwegen afkomstige blackmetalband Nordjevel betrad de internationale blackmetalscene in 2015 en verspreidde zich als een plaag met optredens op vooraanstaande metalfestivals als Inferno, Kaltenbach Open Air, Wacken, Hellfest, Bloodstock, Maryland Deathfest en In Flammen Open Air. De band is opgericht door Doedsadmiral en bestaat uit gevestigde muzikanten van bands als Ragnarok, Myrkskog en Dark Funeral.


Theotoxin komt als enige band op de bill niet uit Noorwegen, maar uit Oostenrijk. In 2016 steeg Theotoxin op uit de Weense catacomben met als intentie om superieure black metal kunst te creëren - en met leden van Zombie Inc, Anomalie en Selbstentleibung zijn ze aardig op weg. Hun laatste album 'Fragment: Totenruhe' verscheen in 2022. Mocht je Theotoxin al eerder willen zien, dan kan dat op de Eindhoven Metal Meeting van 2023.


(Bron: Effenaar)


zondag 24 maart 2024, 013 Tilburg留言


bottom of page