top of page

Concerttip | Sound of Noise: Dyscordia, Evil Invaders en Spoil Engine


Depart XXL is een Corona-proof festivalterrein dat ingericht werd op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Hier kunnen 3 "bubbels" van telkens 400 personen binnen om zo tot een publiek van 1 200 mensen te komen.

Met Sound of Noise brengen ze de top van de Belgische metalscene samen op 1 affiche.

Een garantie op Coronaproof Headbangen?!Speciale tijden vragen om speciale initiatieven. Stad Kortrijk biedt organisatoren met Depart XXL sinds kort een unieke kans om opnieuw “grootschalig” te organiseren.

Stad Kortrijk verzekert dat organiseren op het evenementenplein Depart XXL coronaproof kan verlopen. Maximum 1.200 bezoekers kunnen worden toegelaten, waarbij mensen plaatsnemen in drie verschillende zones. De drie groepen van maximum 400 personen komen niet met elkaar in contact. Neerzitten is de boodschap, maar dat kan dan wel zonder mondmasker aan. Er is een barhandling systeem dat elke bubbel voorziet van een QR-code om drank te bestellen en meteen af te rekenen, er zullen voldoende ontsmettingszuilen, informatieve affiches en grondmarkeringen aanwezig zijn zodat alles op een veilige manier kan verlopen. Tickets bestellen kan per concertbubbel van minimum 1 en maximum 5 personen.Evil Invaders Verschroeiende tempo’s, hoog gillende gitaarsolo’s en dito zangpartijen, hoeft het nog gezegd dat het Belgische Evil Invaders je meeneemt op een ‘trip down memory lane’ richting jaren tachtig, een tijd waarin witte basketschoenen, strakke jeansbroeken en lange haren de karakteristieke look vormden van de gemiddelde headbanger?


Maar ook al vond de band voor zijn naam inspiratie bij een nummer van de legendarische Canadese speed metalband Razor, Evil Invaders doet meer dan enkel wat nostalgisch terugblikken naar vervlogen tijden. Het gezelschap is er perfect in geslaagd de oude muziekstijlen naar het heden te vertalen, waardoor het onbetwist tot de top van de huidige generatie old school-speed/thrash metalbands behoort. Ook live is de band een ware sensatie, die als een niets ontziende pletwals over de hoofden van de toeschouwers walst. Hetgeen eind 2019 zijn weerslag vond op de verschroeiende live-registratie ‘Surge Of Insanity’, opgenomen in de Antwerpse Trix. Of zoals ze het in één van hun eigen songs zelf zeggen: Evil Invaders is ‘Fast, Loud ‘n’ Rude’, dus je weet wat je te wachten staat. facebook
Dyscordia Toen pakweg vier jaar geleden ‘Word In Ruin’ van Dyscordia verscheen, stelden we de band de vraag hoe ze hun toekomst zagen. ‘Spelen op Wacken Open Air!’, ‘Headlinen op Graspop!’ én ‘Een cruise doen’ klonk het toen met een knipoog.


Neen, waar de band bij dat gesprek vooral de klemtoon op legde, was de hoop dat ze er vijf jaar later nog zouden staan. Dyscordia mag dan wel met tal van internationale acts het podium hebben gedeeld, hun voeten zijn steeds stevig in de West-Vlaamse kleigrond verankerd gebleven. Niets mis mee trouwens want de band kan in eigen regio al jaren op een behoorlijke aanhang rekenen. Maar kijk, we zijn aan het begin van 2020 aanbeland en de band doet het beter dan ooit. Het sextet brengt met ‘Delete/Rewrite’ nu zelfs een nieuw album uit en laat dat heuglijk nieuws zijn. Dat ze dit andermaal in eigen beheer doen, illustreert eens te meer de onafhankelijke ingesteldheid van deze band. Het is tegelijkertijd ook de sterkte van de zes kameraden, die individueel weliswaar verschillen, maar toch zo hard verbonden met elkaar zijn dat ze samen steeds tot een verbluffend resultaat komen. Ieder zijn job en dat werkt! De achterliggende doelstelling van Dyscordia (letterlijk: tweedracht) is om nooit tweemaal dezelfde plaat te maken, geen inbreng van andere genres te schuwen en continu te blijven evolueren als groep. Die ambitie hebben ze met succes doorgetrokken op hun nieuwe album, dat zijn naam niet gestolen heeft. ‘Delete/Rewrite’ had misschien wel al een jaar eerder kunnen verschijnen, maar er werd geschrapt en herschreven tot ze helemaal tevreden waren met het resultaat. De (progressieve) melodieuze (power)metalband kon daarbij opnieuw rekenen op het deskundige advies van producer Jens Bogren (Opeth, Katatonia), die de nieuwe plaat zelf omschrijft als ‘heavy as fuck!’. (Bron: Alcatraz)

facebook
Spoil Engine Hoeven we deze band nog voor te stellen? Top van de Belgische, zoniet Europese metalscene. Dijk van een livereputatie en twee weken geleden mochten we hun frontvrouw (Iris Goessens) nog interviewen in het kader van onze favoriete instrumenten - reeks. (lees het artikel hier)

Wil je ons relaas van hun laatste album nog eens herlezen? Dan kan dat hier.


Zaterdag 10 oktober 2020, Depart XXL, Kortrijk(Bronnen: Alcatraz en Soundofnoise.be)


Comments


bottom of page