top of page

Concerttip | Silverstein + Comeback Kid + guests - Trix


3 klassieke bands in het genre en 1 sterke nieuwkomer? Trix in Antwerpen flikt het weer om een mooie package deal naar België te halen, namelijk Silverstein, Comeback Kid, Senses Fail en Koyo.


Ik ga beginnen met de jongste band uit de lineup, Koyo. Ontsproten uit vele andere hardcore bands had deze band gewoon het idee van samen te spelen en te zien wat zou blijven hangen. En wat bleef hangen is een rauwe variant van de NY/NJ poppunk scene en doet je terug denken aan bands als The Movielife, Taking Back Sunday en Brand New. Dus zeker een band waarvoor je al vroeg in Antwerpen wil zijn!


Senses Fail, ik denk als je dit artikel leest dat je niet echt een introductie nodig hebt. Want de band bestaat ondertussen ook al 20 jaar en bewandelt ook al evenveel jaren die dunnen lijn tussen catchy poppunk en harde hardcore. Afgelopen zomer bracht de band hun 8ste album uit en dit komen ze met zeer veel trots en nog meer energie voorstellen.


Canadeze melodieuze hardcore band Comeback Kid bestaat ook alweer 20 jaar (herken je een thema?) en braken door met Wake The Dead lang lang geleden. Ondertussen blijft de band touren, opnemen, touren en is hun fanbase eigenlijk alleen nog maar toegenomen. Dit voornamelijk omdat de band eigenlijk geen agressie wil produceren met hun sound maar eerder een positieve, feestelijke, iedereen-is-welkom hardcore. Dus doe je dansschoenen maar aan en ik zie je in de moshpit.


Headliner Silverstein, ook Canadees, bestaat dit jaar, jawel, 20 jaar. Nee dat is een leugen. Eigenlijk was dat in 2020 maar wegens wel bekende redenen gooide een niesbuitje roet in het eten. Ook in dit jaar kwam hun 11de plaat uit en kwamen ze die ook al voorstellen op oa Graspop. Waar Silverstein vroeger eerder melodie opzocht is de band in de loop van de jaren eigenlijk altijd maar harder en harder gaan klinken. Ongetwijfeld zullen er fans bijzitten van het eerste uur, maar ook nieuwe fans en dat maakt muziek nu net zo leuk. Blijven ontdekken.


Donderdag 8 december, Trix Antwerpenbottom of page