top of page

Concerttip | Nothing + Cere, BotaniqueEindelijk is het zover. Nothing mag 2 jaar na datum hun laatste worp, The Great Dismal komen voorstellen in Brussel. Verder vervullen ze ook een belangrijke functie dit jaar op Roadburn in Tilburg, maar touren ze zowat de hele maand April doorheen Europa.

Nothing zijn (misschien tegen wil en dank) de vaandeldragers geworden van de nugaze (neen, dat is niet Nu Metal met shoegaze invloeden), de benaming voor de shoegaze revival die zich midden van het eerste decennium van deze eeuw aankondigde. En nu zowat op het hoogtepunt zit van de populariteit. Samen met bands als Deafheaven plaveiden ze de weg voor vele anderen. Waar Deafhaven black metal en shoegaze combineerden, is Nothing nog gelaagder.

Nothing neemt namelijk het pure, het pijnlijke, het mooi van het blackgaze stukje en gebruikt dat om immens donkere nummers te maken die ,misschien heel contradictorisch, zeer intens en hoopvol zijn. In het verleden speelden ze al samen, maar het dromerige karakter wat een band als Slow Crush naar boven brengt, vindt je ook bij Nothing.

Mag ik nu dan een woordspeling maken?

Ja? Ok!

Kortom, NOTHING zou je moeten weerhouden om naar de Botanique te komen en te komen wegdromen in de Rotonde.


Het voorprogramma komt van de Belgische band Cere die op een verrassende manier post punk met post hardcore mengen. Een reden om er op tijd te zijn dus.


Maandag 11 april 2022, Botanique (Brussel)Comments


bottom of page