top of page

Concerttip | MELLOW & friends, Expo, Sint-Truiden


Een semi-onbekende band (maar wel finalist van Letteren Lichting) die zichzelf een polyvalent rockduo vanuit de zware non-existing musicscene uit Walsbets, Landen noemt. Dat Fuel Balance een stevig rockbandje gaat zijn met de nodige “je m’en fous”-attitude, dat is wat je morgen kan verwachten bij Jeudghuis EXPO te Sint-Truiden. Zelf belooft het jeugdhuis een stevige avond met acts zoals MELLOW en This Tomorrow. Fuel Balance bestaat uit Felix Vloeberghs on the guitar (ook de vocals) en Arno Salmon on the drums. Deze gasten heb ik nog gezien in hun jonge muzikantenschoenen toen ik hun galabal fotografeerde als gunst voor mijn zus. Traantje ga ik wegpinken, ah nostalgie. Niet door het bovenstaande alleen maar ook door het feit dat het een stripped down akoestische versie zal zijn want jammer maar helaas ligt de drummer in de gips. Dus hoewel de beloofde headbang-sessie een act later zal moeten ingezet worden, gaan we ons misschien emotioneel al een beetje kunnen opwarmen. Niettegenstaand dat ze anders wel knallen, dus hopelijk herstelt de drummer snel om Fuel Balance in volle glorie aan het werk te kunnen zien. Trouwens, hun naam doet mij enorm denken aan een banger van een schijf van Channel Zero — ge weet wel, die rockband uit Tienen waar we allemaal nog steeds super fan van zijn!!! — genaamd “Black Fuel”. Ik vraag me af als er een link is. Die vraag weet ik te beantwoorden in de review.


info & tickets zaterdag 11 juni 2022, Jeugdhuis EXPO (Sint-Truiden)
Comments


bottom of page