top of page

Concerttip | Lyenn, Botanique (Rotonde)We bespraken 2 weken geleden reeds het wondermooie derde album van Lyenn. Net als bij het vorige komt hij ook Adrift voorstellen in de Botanique. En dan verwachten we weer paar extra muzikanten die dit optreden uniek gaan maken.

"Hoe graag we Lyenn ook zien bassen bij Mark Lanegan en mee Dans Dans zien leiden, het werd hoog tijd dat hij ons nog eens liet meeluisteren naar de songs die al die jaren in hem sluimerden. En eindelijk mogen we met Adrift zijn flow volgen.

Het album is volledig live opgenomen in Ijsland, wederom met zijn trouwe compaan Shazad Ismaily. We horen een Jeff Buckley aan de piano of een Nick Drake op bouzouki. Er doemen miniatuurlandschappen uit de mist op die doen denken aan late Talk Talk of het solowerk van Mark Hollis. Zijn popmuziek is geraffineerd als die van David Sylvian, ook al zijn het soms maar twee noten. ‘Give In’ zou een idee van Radiohead kunnen zijn – het moment dat hij dat zelf doorheeft, kapt hij het af. ‘Staggering Heights’ is precies dat, duizelingwekkend. En de 8 bezwerende minuten ‘Hissing Fire’ hadden er 80 mogen zijn. Een mantra.

Adrift komt rechtsreeks uit het leven van Fred Lyenn Jacques. Hij is een zoeker, nooit en altijd zeker van zichzelf. Een basso continuo met een falsetto. Hij improviseert een pad waar er geen is. Onderweg pikt hij instrumenten mee en volgt zijn intuïtie. Hij geeft zich over aan de muziek en geeft die muziek door aan ons. Zoals Adrift, en niets anders."

(bron: botanique.be)


zondag 09 februari 2020, Botanique (Brussel)Comments


bottom of page