top of page

Concerttip | Lingua Ignota + Liturgy, Botanique Brussel


Donderdag 13 oktober wordt een speciale avond in de Botanique. Er treden namelijk 2 sterke artiesten op die misschien muzikaal niet veel overeenkomsten vertonen, maar in eerlijkheid en emotie wel hun gelijke vinden.


Lingua Ignota is een unicum in de muziek. Geliefd door menig metal fan, maar muzikaal kan het niet verder weg staan van metal dan als bij Lingua. Kristin Hayter gebruikt namelijk sobere begeleiding en vooral haar stem om een verhaal te vertellen. Dit zorgt meestal voor uiterst breekbare nummers die niet aan sterkte verliezen. De kracht van een vrouw, de pijn van een vrouw, de missie van een vrouw. Muzikaal moet je het situeren tussen Emma Ruth Rundle, Damien Rice en Regina Spektor. En visueel, tja, daarvoor moet je naar Brussel komen.


Liturgy, onlangs nog samen op tour in de Westcoast van de VS met Amenra en nu op hun beurt op tour in Europa. Gemakshalve kan je dit onder de noemer black metal plaatsen, maar het is wel meer dan dat. Er zit een positief bedoeld, hipsterlaagje over. Muzikaal zoekt het alle grenzen op van wat artistiek mogelijk is – sobere instrumenten, klassieke instrumenten – om dan uit te barsten in ijskoude black metal.


De Botanique heeft met deze twee namen alweer een affiche samengesteld die mikt op genieten, ondergaan en ontdekken.


Donderdag 13 oktober, Botanique (Brussel, BE)Comentarios


bottom of page