top of page

Concerttip | I Prevail, Trix (o.v.)


I Prevail uit Michigan doet niets minder dan hun naam eer aandoen. Hun aggressieve riffs en opzwepende refreinen zijn synoniemen geworden van moderne rock. Na de stembandblessure en depressie van zanger Brian Burkheiserdook het viertal opnieuw de studio in. Het resultaat? Het album Trauma dat grossiert in emotionele maar even hard rockende metalcore vol adembenemende teksten, waarvan elke noot de bedoeling heeft gehoord te worden.

(bron: Trix)

Van voorprogramma dat niemand kende naar uitverkochte show. De mannen van Wage War wisten ons moeiteloos over te winnen met hun energieke en snoeiharde metalcore.

In 2015 kwam hun debuut uit, maar het was vooral met Deadweight uit 2017 dat de band potten brak. Sindsdien gingen ze op tour met Parkway Drive, August Burns Red en Every Time I Die. Hun derde langspeler Pressure doet het waanzinnig goed en haalt miljoenen streams binnen! Kijk maar eens naar 'Low' met bijna 24 miljoen (!) streams!

"The right amount of self-applied pressure causes growth." - Wage War

(bron: Trix)


Dit viertal uit Zuid-Wales maakte voor het eerst lawaai in 2015 met hun EP Consequences. Twijfel over talent en potentieel was er nooit. Ettelijke EP's later hebben we nu een volgroeide band die nooit luid genoeg kan staan. Klinkend als een mix tussen de hardere Linkin Park en sommige van de meer softe Slipknot-nummers.

(bron: Trix)


28 februari 2022, Trix (Antwerpen)


Comments


bottom of page