top of page

Concerttip | Harakiri For The Sky + guests - Entrepot


Oostenrijkers die perfect de balans vinden tussen atmosferische Black Metal en hardcore vocals. Het blijft een speciale band en dat bewezen ze op Alcatraz 2022 ook. Er hangt een zwaar melancholisch gordijn over hun geluid en dat typeert de act. In 2021 bracht de band Mære uit (met daarop de UITSTEKENDE Placebo cover Song to say goodbye) en dus in 2023 komt er dan eindelijk een clubshow in België.


Support die avond komt van Schammasch, een Zwitserse avant-garde Black Metal band die nu ook al iets langer dan een decennium buiten de lijnen van het genre kleurt. Verwacht je aan een visueel spektakel en een tsunami van geluid. Oordopjes zeker niet vergeten


En de laatste band van de avond is Groza, een andere band uit het Duitse Beieren die duidelijk maakt dat er een nieuwe stroming is binnen de Black Metal. Een stroming die aantoont dat je mag innoveren, mag experimenteren. In zwarte kappen gesluierd gaat de band tekeer en klinken ze verbazend optimistisch en melancholisch. Ja. Dat voor een BM band.


Je kan dus in Brugge 3 bands aan het werk zien in een genre dat soms iets te lang blijft steken bij formules en weinig risico's. Maar er is een nieuwe lichting bands die er duidelijk verandering in wil brengen.


Donderdag 2 Februari, Entrepot (Brugge, BE)Comments


bottom of page