top of page

Concerttip | Hangman's ChairMijn linkerhand loopt tijdens het schrijven van deze blogpost gegarandeerd kramp op. Ik bedoel maar: wijs- en middenvinger kruisen terwijl je pink en ringvinger het hout van je bureautafel omklemmen. Evident is dat niet als je het langer dan een minuut moet volhouden. Alle middelen aanwenden is echter het devies, want laat ons hopen dat dit event kan plaatsvinden.

Alle bijgeloof ter zijde, we kunnen deze avond gerust als een must bestempelen. Het Parijse Hangman's Chair gooit komende vrijdag zijn zesde telg op tafel. We mogen er dus zo'n beetje vanuit gaan dat het concert in Dendermonde op 26 februari de eerste voorstelling daarvan is op Belgische bodem. De Parijse doomsters hebben intussen een discografie die uitblinkt in kwaliteit, en hun album This is Not Supposed to be Positive uit 2015 kan niet anders geroemd worden dan als een klassieker. De band is live retestrak en straalt steevast spelplezier uit. Aan dat laatste wellicht een gebrek na de voorbije twee jaar.

Voor Blind To Faith is het dan weer een flink uitgestelde voorstelling. Hun laatste album kwam uit bij het begin van de hele virusklerezooi waardoor wij er hier het raden naar hebben of de heren de plaat eigenlijk al hebben kunnen voorstellen. Verwacht u aan een zeer energieke mix van punk en (extreme) metalriffs ofte de trap onder uw kont waar u al maanden naar snakt. Opener van de avond is het Gentse Modder, de genadeloos inhakkende instrumentale sludge-doom band waarvan we hier op Brothers In Raw onvoorwaardelijk fan zijn.

Verdomd leuke affiche dus en die vindt plaats in een unieke setting: een gerenoveerde bunker. Bastion V vormt een deel van die begin 19e eeuw gebouwde Dendermondse vesting die deel uitmaakte van de Wellingtonbarrière. We hebben het hier nota bene over een periode van voor het ontstaan van België. In hetzelfde complex bevindt zich eveneens de legendarische Honky Tonk Jazz club, Jazzcentrum Vlaanderen en, voor de mensen uit de streek allicht welbekend, de alternatieve fuiflocatie Zep.


tickets

facebook
bottom of page