top of page

Concerttip | Graveyard + Kadavar


Een fantastische dubbelbill op vrijdag 28 april met Graveyard en Kadavar. Twee hard rockende bands die hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend hebben.



De Zweedse band Graveyard voert je terug naar de jaren zeventig met zompige blues-boogie riffs en krachtige uithalen in de beste Led Zeppelin traditie. Rock zoals rock bedoeld is. Het album ‘Hisingen Blues’ uit 2011 ging de boeken in als één van de beste rockplaten van dat jaar. Opvolger ‘Lights Out’ was van hetzelfde niveau, wederom vol zompige psychedelische retro-hardrock. Het geluid van de band komt op deze plaat tot volle wasdom. Live heeft Graveyard zich inmiddels dubbel en dwars bewezen na een zegetocht in de clubs en op festivals. Nieuw werk is onderweg.


En alsof dat nog niet genoeg is komt het driekoppige rockmonster van Kadavar uit Berlijn ook mee deze avond. De band lijkt rechtstreeks te zijn weggelopen uit de jaren ’70: lange baarden (alhoewel..), lange haren en een puike kledingstijl. De invloeden van Black Sabbath, Hawkwind, Led Zeppelin en Witchfinder General zijn duidelijk aanwezig. De vijf reguliere albums kregen tijdens de pandemie gezelschap van het verrassende album ‘The Isolation Tapes’. Een fantastisch werkstuk waarop een breder en spacier geluid te horen is dan op de voorgaande platen. Er is meer ruimte voor opbouw en diepgang. Live blijft Kadavar bovenal een band dat doet waar ze goed in zijn en dat is rocken als een malle.


(Bron: Doornroosje) Tickes en info

vrijdag 28 april 2023, Doornroosje Nijmegen

bottom of page