top of page

Concerttip | Doodswens + Skaphos + Marduk - Podium VictorieMet furieuze riffs, explosieve drums en rauwe vocalen is Marduk al decennia lang een leidende kracht binnen de Europese blackmetalscene. De band creëert met hun compromisloze teksten en muziek een onheilspellende atmosfeer. De meedogenloze podiumaanwezigheid in combinatie met hun agressieve geluid dompelen de bezoekers onder in een sonische afgrond, waar de grens tussen hemel en hel vervaagt.


Tijdens deze bijzondere avond wordt Marduk bijgestaan door het Amerikaanse Origin, het Nederlandse Doodswens en het Franse Skaphos.


Het in de Verenigde Staten gevestigde tech-death meesterschap Origin slaat keihard terug met het nieuwe album "Chaosmos". De band viert met de plaat niet alleen een terugkeer naar Nuclear Blast, maar ook het 25-jarig jubileum. Origin's kenmerkende furie, brutaliteit en muzikale vakmanschap keren terug met hernieuwde intensiteit op deze plaat, waarbij de band onvermoeibaar voorwaarts gaat ondanks wereldwijde onzekerheid.


Doodswens is een naam die snel furore maakte in de black metal scene. Na een opvallende fotoshoot op een begraafplaats in Bergen op Zoom, trok de band de aandacht. Het jaar daarop tekende Doodswens bij Svart Records en groeide snel. Geïnspireerd door de rauwheid van de jaren '90 combineert Doodswens oldschool black metal met een atmosferische geluidsmuur.


Skaphos is sinds het uitbrengen van hun debuut genaamd Bathyscaphe in 2020 een prominente act binnen de Franse black/ death metal scene. Na een tour door Frankrijk en Zwitserland met STORTREGN en een Europese tour met VADER brachten ze in 2021 onder Flaming Arts Agency de opvolger genaamd 'Thooi' uit: een verhaal over een volk dat zich volledig heeft toegewijd tot hun god van de afgrond, welke na eeuwen slaap weer is gewekt en sterker is dan ooit. Skaphos brengt hun gecrëeerde universum net zo lief tot leven op het podium als in het grote aantal videoclips en korte films dat ze uitbrachten. 


(Bron: Podium Victorie)


Woensdag 10 april, Podium Victorie (Alkmaar, NL)Comments


bottom of page