top of page

Concerttip | Consouling Night met o.a. Alkerdeel, Pothamus, ... Bar BricolageGent is de thuishaven voor platen label Consouling Sounds en samen met mensen van Scratch + Snuff hebben ze weer een avond klaar die tot de verbeelding speelt. 5 bands krijgen wie die avond en is een mooie staalkaart van wat België te bieden heeft.


Alkerdeel

Geen onbekende voor vele mensen, en zeker niet na het horen van hun laatste album Slonk dat vorig jaar uitkwam. Op deze plaat combineerde ze naar hartelust sludge, doom en black metal en nu kan de band het eindelijk brengen zoals we willen. Met publiek


Pothamus

Raya is een klein meesterwerkje ( ja ik weet het, ik zou objectief moeten blijven) maar ik kan dit niet onder stoelen of banken steken hoe goed ik dat album vindt. Een trip langs bezwerende ritmes en talloze uitbarstingen waarbij de Eyjafjallajökull (heb het gegoogeld hoor) rood zou uitslaan van jaloezie. Pothamus zal alvast voor de lava zorgen die avond.


Endlingr

De vreemde eend in de bijt als je de affiche diagonaal zou lezen. Maar de manier dat deze band hun psychedelische (post) rock brengt is iets wat enkel vooral live kan ervaren. Een drietal op het podium maar het klinkt als 7 mensen. Straf volk


Modder

Nooit was een bandnaam meer correct als je weet welk genre dat spelen. Moddervette sludge. En ik vermoed dat de meesten onder ons de Engelse taal wel machtig zijn en dus ook weten wat sludge betekent. Hun plaat die dit jaar uitkwam bij Consouling heeft zelfs na heel veel vraag van de fans een cd release gekregen (voorheen enkel op vinyl en digitaal)


Eleanora

Een band uit het Gentse die een eclectische mix brengt van screamo, post metal en jawel een dikke vette laag sludge. Een donkere pletwals die je zeker met een bizar gevoel van weltschmerz zal achterlaten.


Kortom, een topavond op een toplocatie met topbands van een toplabel. TOP!


Zaterdag 12 mei, Bar Bricolage Gent
Comentarios


bottom of page